Recepte

Pupiņu-burkānu tīteņi apelsīnu-karija mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalva (~ 800 g)
  • 400 g vārītu vai konservētu sarkano pupiņu
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 apelsīns (vai ~ 100 ml apelsīnu sulas)
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 1 neliela buntīte zaļumu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 tējkarotes karija
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolus un burkānus notīra un noskalo. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sasmalcina. Zaļumus noskalo un sasmalcina.
  2. Apelsīnu noskalo, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.
  3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep burkānus (~ 5-7 minūtes). Kad tie ir kļuvuši koši zeltaini, pievieno sīpolus un visu cep vēl 2-3 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pielej vēl eļļu. Apceptos burkānus un sīpolus liek bļodā.
  4. Bļodas saturam pievieno pupiņas, sasmalcinātos zaļumus, sāli, piparus, šķipsniņu rīvēta muskatriek­sta un visu samaisa.
  5. Kāpostam atdala ārējās lapas, noskalo un liek verdošā ūdenī 4-5 minūtes blanšēties. 200 ml no ūdens, kurā blanšēti kāposti, atstāj mērcei, pārējo nolej. Lapas atdzesē. Ja lapas vēl ir cietas, tās uzmanīgi ar gaļas āmuru izdauza.
  6. Katrā lapā pilda 2-3 ēdamkarotes pildījuma un satin tīteņus.
  7. Gatavos tīteņus liek karstumizturīgā veidnē.
  8. Atsevišķā katliņā uzkarsētā eļļā apcep miltus. Pievieno 200 ml kāpostu ūdens, apelsīnu sulu, kariju un šķipsniņu sāls. Nepārtraukti maisot, uzvāra.
  9. Gatavo mērci pārlej pāri tīteņiem.
  10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties tīteņus. Cep ~ 20 minūtes. Tīteņus pasniedz galdā karstus kopā ar skābo krējumu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus un burkānus notīra un noskalo. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sasmalcina. Zaļumus noskalo un sasmalcina.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīnu noskalo, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un apcep burkānus (~ 5-7 minūtes). Kad tie ir kļuvuši koši zeltaini, pievieno sīpolus un visu cep vēl 2-3 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pielej vēl eļļu. Apceptos burkānus un sīpolus liek bļodā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodas saturam pievieno pupiņas, sasmalcinātos zaļumus, sāli, piparus, šķipsniņu rīvēta muskatriek­sta.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kāpostam atdala ārējās lapas, noskalo un liek verdošā ūdenī 4-5 minūtes blanšēties. 200 ml no ūdens, kurā blanšēti kāposti, atstāj mērcei, pārējo nolej. Lapas atdzesē. Ja lapas vēl ir cietas, tās uzmanīgi ar gaļas āmuru izdauza.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katrā lapā pilda 2-3 ēdamkarotes pildījuma un satin tīteņus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavos tīteņus liek karstumizturīgā veidnē.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā katliņā uzkarsētā eļļā apcep miltus. Pievieno 200 ml kāpostu ūdens, apelsīnu sulu, kariju un šķipsniņu sāls. Nepārtraukti maisot, uzvāra.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo mērci pārlej pāri tīteņiem.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties tīteņus. Cep ~ 20 minūtes.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tīteņus pasniedz galdā karstus kopā ar skābo krējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: