Recepte

Rabarberu bezē kūkas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 3 olas baltumi
  • ~ 180 g cukurs

Baltās šokolādes krēmam:

  • 150 g baltā šokolāde
  • 150 g Mascarpone
  • 1 citrona miziņa
  • šķipsna lavandas ziediņu
  • 6 nelieli rabarberi
  • cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē 150 grādus karstu. Lielu bļodu liek uz svariem. Bļodā liek 3 olu baltumus, nosver tos. Cukurs nepieciešams 2x vairāk nekā olas baltumi.
  2. Olas baltumus sāk putot uz vidējo ātrumu. Tiklīdz olas kļuvušas par baltām putām, sāk pievienot pamazām cukuru. Galvenais nepiebērt visu uzreiz. Kad viss cukurs pievienots, slēdz mikseri uz maksimālo ātrumu un turpina mikserēt līdz cukurs pilnībā izkusis (tas var aizņem aptuveni 10 minūtes).
  3. Kad olbaltums saputojies, to pilda konditorejas maisiņā ar zvaigznītes uzgali.
  4. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. Uz papīra zīmē apaļas rozītes, sākot vidū un virzoties uz malām.
  5. Krāsns temperatūru nogriež līdz 100 grādiem. Pannu liek krāsnī un cep 1 h 30 min – 2 h, kamēr paceļot vienu rozīti, tā viegli nāk nost no papīra. Pēc cepšanas atdzesē.
  6. Kamēr bezē cepās, pagatavo krēmu un rabarberus.
  7. Balto šokolādi sasmalcina un liek nelielā bļodiņā. Karstā ūdens tvaikos šokolādi izkausē. Pievieno Mascarpone, citrona miziņu un šķipsniņu lavandas ziediņus. Visu rūpīgi samaisa kopā. Krēmu liek konditorejas maisiņā.
  8. Lai pagatavotu rabarberus, notīra tos, sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā vārīties. Pievieno 2-4 ēd.kar. cukura. Ļauj tiem pavārīties līdz tie no ārpuses kļuvuši mīksti, bet viducī vēl nedaudz kraukšķīgi. Var pievienot 1 tēj.k. vaniļas ekstrakta. Pēc vārīšanas atdzesē.
  9. Kad visas sastāvdaļas pagatavotas, var dekorēt kūciņas – apakšā bezē, pa virsu liek krēmu, dažus gabaliņus rabarberus, atkal bezē, pa virsu vēl nedaudz krēms un atkal rabarberi. Ja tiem ir saglabājies sīrups, droši pārlej ar to kūciņas.

Komentāri:

  • Dace says:

    Sastāvdaļās norādīts, ka nepieciešami 3 olu dzeltenumi!!!! Nez, kā var pagatavot bezē no olu dzeltenumiem?

    • Līva Vilnīte says:

      Paldies, ka pamanījāt šo kļūdu. Tagad ir salabots uz baltumiem, protams.

  • Inga says:

    Paldies milas meitenes par katru svetdienu, esmu izmeginajusi praktiski visu ko jus radat:)nav jalauz galva ko taisit est.

  • Zane says:

    Sekoju norādēm ļoti precīzi, bet pamanīju, ka pēc stundas cepeškrāsnī mani bezē nedaudz apbrūnē. Kāpēc tas tā ir un kas nākamreiz jādara, lai tā neatgadās?

Jūsu komentārs: