Recepte

Rabarberu čatnijs, ko pasniegt pie sieru plates

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Čatnijs vēsturiski nav mūsu. Mēs vārām saldas zaptes no ogām un augļiem. Bet kāpēc gan vienreiz nepamēģināt uzvārīt zapti no sīpoliem, žāvētiem augļiem, āboliem un rabarberiem. Jāvāra diezgan ilgi, un vēl ilgāk jāļauj garšām “sakosties” ledusskapī. Toties iznākums ir gana interesants, ar ko pārsteigt viesus pie siera plates.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 5 cm ingvera saknes (~ 50 g)
  • 300 ml sarkanvīna etiķa
  • 0,5 kg skābenu ābolu
  • 200 g žāvētu dateļu
  • 200 g rozīņu vai žāvētu dzērveņu
  • 1 ēdamkarote karija pulvera
  • 400 g gaišā muskovado cukura
  • 700 g rabarberu, sagrieztu mazos gabaliņos
  • 500 g sarkano sīpolu
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ingvera sakni nomizo un smalki sakapā. Visu liek katliņā un uz lēnas uguns olīveļļā vai sviestā izsautē zeltainus.
  2. Pievieno etiķi, un vāra ~ 10 minūtes, līdz izgaro viss sīvums un skābums.
  3. Datelēm izņem kauliņus, un sagriež gabaliņos. Ābolus nomizo, izņem serdes un smalki sagriež.
  4. Dateles, rozīnes, ābolus, sāli un cukuru pievieno sīpoliem un sautē katliņā bez vāka, kamēr āboli ir mīksti.
  5. Pašus pēdējos pievieno rabarberus, un visu turpina sautēt vēl vismaz 15–20 minūtes, līdz čatnijs ir biezs un aromātisks. Ik pa laikam neaizmirstam, ka ir jāapmaisa, lai nepiedeg. Visbeidzot visu pagaršo un pēc vajadzības pievieno vēl cukuru vai sāli.
  6. Kad čatnijs gatavs, to pilda tīrās, sausās burkās un uzglabā ledusskapī. Visgaršīgākais čatnijs būs pēc nedēļas stāvēšanas ledusskapī. Ar garantiju!

Komentāri:

Jūsu komentārs: