Recepte

Rabarberu tarte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
12 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 6 vidēja izmēra rabarberi
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 50 g cukura
  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta (auksta, no ledusskapja)
  • 2 lieli olas dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens

Itāļu bezē:

  • 2 olas baltumi
  • 100 g cukura
  • 40 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā vai virtuves kombaina krūzē liek sviestu kopā ar miltiem. Ja izmanto kombainu, tad smalcina, līdz izveidojusies smiltīm līdzīga konsistence. Ja virtuves kombaina nav, tad dara to ar rokām – sviestu un miltus saberž kopā. Jācenšas darīt to ātri, jo sviests nedrīkst kļūt mīksts un sasilt.
  2. Kad iegūta pareizā konsistence, pievieno cukuru un olas. Blendē vai ar rokām mīca kopā, līdz izveidojusies viendabīga konsistence un mīkla sāk lipt kopā. Ja tomēr tā negrib turēties kopā, pievieno ēdamkaroti auksta ūdens un mēģina vēlreiz. Ar ūdeni neaizraujamies.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek nostāvēties vismaz 2 stundas ledusskapī. Kad mīkla nostāvējusies, izrullē to un klāj 20 cm/dm tartes formā vai garenā formā. Tartes pamatni nedaudz sadursta ar dakšiņu. Liek atkal ledusskapī uz 15 minūtēm.
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 °C temperatūrai. Cep tarti 15–20 minūtes, līdz maliņas kļuvušas zeltaini brūnas. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Tikmēr pagatavo krēmu. Rabarberus nomizo un liek katliņā. Apber ar cukuru un vāra, līdz tie kļuvuši mīksti. Pievieno un iemaisa kukurūzas cieti. Vāra vēl 3 minūtes. Pēc tam visu sablenderē, un krēmu klāj iekšā izceptajā smilšu pamatnē.
  6. Pagatavo itāļu bezē. Nelielā katliņā lej ūdeni un ieber cukuru. Liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Vāra līdz brīdim, kad cukurs izkusis un sabiezējis sīrupā (5–7 minūtes). Sāk putot olbaltumu. Kad iegūtas baltas putas, mazā strūkliņā pievieno verdošo sīrupu. Turpina putot vēl 5 minūtes, līdz olbaltums atdzisis.
  7. Olbaltumu liek pa virsu rabarberu krēmam. Ja pieejams gāzes deglis – apdedzina to.

Komentāri:

Jūsu komentārs: