Recepte

Rabarberu un ābolu kūka ar zemeņu vīnu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 4 vidēji lieli rabarberi
  • 2–3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote “Fragolino” zemeņu vīna
  • 5 āboli
  • nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai
  • apaļā kūkas veidne cepšanai

Pagatavošana

  1. Izveido mīklu kūkas pamatnei: olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno miltus, samaisa viendabīgā mīklā.
  2. Veidni ietauko un ielej mīklu.
  3. Rabarberus notīra, sagriež šķēlītēs, pievieno cukuru un zemeņu vīnu. Visu sablendē viendabīgā masā. Kad rabarberi sablendēti, tos uzklāj uz mīklas.
  4. Ābolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Pāri mīklas masai liek ābolu šķēlītes.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties kūku. Cep ~ 35 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie kociņa, kūka gatava.

Komentāri:

  • ivo says:

    Lielisks saldais ēdiens pēc vakariņām 🙂 Nebija gan man pieejami rabarberi tādēļ kūka sanāca ļoti salda, bet tā kā esmu saldumu mīlis, tad šī recepte ir vienreizēja prekš manis! 🙂

  • James says:

    Hi there, I found your web site by the use of Google while searching for a similar matter, your site came up, it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

Jūsu komentārs: