Recepte

Raibie bulgura salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Bulgura mazie graudiņi ir enerģijas pilni. Tie bagātīgi satur olbaltumvielas un ogļhidrātus, kā arī kalciju, dzelzi, kāliju un magniju, tie ļauj mums būt enerģiskiem un možiem pavasarī.

Bulgurs ir ļoti vienkārši pagatavojams – tas jāvāra vien nieka septiņas minūtes. Sajaukts kopā ar dažādiem dārzeņiem, bulgurs pārvēršas košos salātos. Droši tiem pievienojiet savus mīļākos dārzeņus, variējiet to daudzumu un izmantojiet piedevās dažādas sēkliņas.

Šādi pagatavoti salāti ir labs risinājums pusdienu maltītei līdzņemšanai, jo salāti labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 baklažāns
  • 1 neliels kabacis vai cukīni
  • 200 g bulgura
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • ½ garā gurķa vai 1 mazais gurķis
  • 2 daiviņas ķiploka
  • eļļa cepšanai
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • folija cepšanai
  • fetas siers un diedzētas sēkliņas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānu noskalo, notīra un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Kabaci noskalo, notīra un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Sakarsē pannā eļļu. Vispirms apcep baklažānus.
  4. Pievieno ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus un pacep ~ 5 minūtes.
  5. Kad baklažāni ir apcepti, tos pārliek bļodiņā un apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāls un piparu. Cep 3–5 minūtes.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Papriku ietin folijā un liek cepties. Cep ~ 35 minūtes (cepšanu cepeškrāsnī var aizstāt ar gabaliņos sagrieztas paprikas sacepšanu uz pannas). Izceptajai paprikai novelk miziņu.
  7. Paprikas mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
  8. Bulguru vāra 7 minūtes, kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma.
  9. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos.
  10. Gurķi noskalo un sagriež nelielos gabaliņos.
  11. Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā un viegli sacilā.
  12. Salātus pārliek ar fetas siera gabaliņiem un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētiem graudiem vai asniem pēc izvēles.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānu noskalo, notīra un sagriež mazos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabaci noskalo, notīra un sagriež mazos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē pannā eļļu. Vispirms apcep baklažānus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus un pacep ~ 5 minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad baklažāni ir apcepti, tos pārliek bļodiņā un apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāls un piparu. Cep 3–5 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Papriku ietin folijā un liek cepties. Cep ~ 35 minūtes (cepšanu cepeškrāsnī var aizstāt ar gabaliņos sagrieztas paprikas sacepšanu uz pannas). Izceptajai paprikai novelk miziņu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikas mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bulguru vāra 7 minūtes, kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurķi noskalo un sagriež nelielos gabaliņos.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā un viegli sacilā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātus pārliek ar fetas siera gabaliņiem un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētiem graudiem vai asniem pēc izvēles.

Komentāri:

Jūsu komentārs: