Recepte

Rauga pankūciņas ar ikriem un cigoriņu salātiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
5 personām
Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

Pankūciņām:    

  • 300 ml dzidrināta sviesta
  • 200 g ikru
  • 200 ml saldā krējuma
  • 400 ml piena
  • 200 g griķu miltu
  • 200 g parasto miltu
  • sāls
  • cukurs
  • ķiploki
  • 4 olas
  • 10 g sausā rauga

Salātiem:

  • 3 gab cigoriņu jeb endīves salātu
  • 1 tēj.k. Dižonas sinepju
  • laba olīveļļa
  • aveņu balzāmetiķis
  • 150 g valriekstu
  • 2 bumbieri
  • pāris ēdamkarotes brūnā cukura
  • ja vēlas var pievienot arī zilo sieru (120 g)

Pagatavošana

  1. Gatavo pankūciņas: lielā bļodā izmērcē raugu 50 ml silta ūdens, pēc 10 min pievieno 200 ml piena.
  2. Tad sajauc miltus kopā, izsijājot caur sietu. Miltus iemaisa raugā. Masu atstāj uzrūgt uz 30 minūtēm.
  3. Pēcāk masai pievieno atlikušo pienu un miltus. Nedaudz sakuļ olu dzeltenumus un arī pievieno maisījumam. Tā pat pievieno dzidrināto sviestu. Tad atstāj uzrūgt uz 1 stundu.
  4. Pēcāk masā iecilā sakultus olu baltumus, šķipsniņu sāls.
  5. Tad pankūciņas cep dzidrinātajā sviestā- liekot ēdamkaroti mīklas 1 pankūciņai.
  6. Kad pankūkas izceptas, pagatavo sāļo putukrējumu: sakuļ putukrējumu, pievienojot nedaudz sāls un ķiploka. Liek uz pankūciņām kopā ar ikriem.
  7. Gatavo salātus: valriekstus sagrauzdē.
  8. Bumbierus sagriež daivās un sakaramelizē uz pannas ar brūno cukuru. (Sākumā uz pannas uzliek bumbierus, lai tie sasilst, tad pievieno brūno cukuru, ļauj lai tas izkūst un karsē līdz bumbieri kļūst zeltaini brūni.)
  9. Etiķi un eļļu ar sinepēm lielā bļodā kuļ ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai emulsijai. Lai masa sanāktu viendabīga, eļļu jāpievieno pamazām. Tad pievieno sāli un cukuru vai medu pēc garšas.
  10. Salātu sastāvdaļas liek bļodā- pārlej ar pagatavoti vinegreta mērci un pārber pāri valriekstus. (Ja ir vēlme, var pievienot arī zilo sieru).

Lai pagatavotu mājās dzidrinātu sviestu:

  1. Sviestu liek katliņā un izkausē to.
  2. Izkausēto sviestu karsē aptuveni 10 minūtes.
  3. Noņem masai baltās putas tik ilgi, līdz masa palikusi dzidra.
  4. Tīrā traukā nokāš sviestu caur sietiņu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: