Recepte

Rauga pankūkas ar banāniem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 250 g piena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 15 g svaiga rauga
  • 1 banāns
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pasniegšanai:

  • skābais krējums
  • upeņu ievārījums

Pagatavošana

1. Bļodiņā sadrupina raugu un cukuru. Pievieno 2 ēdamkarotes silta piena un samaisa. Pāri pārkaisa 1 tējkaroti miltu un atstāj ~ 10 minūtes, lai raugs “atdzīvojas”.
2. Banānu notīra un saspaida ar dakšu.
3. Bļodā iesijā miltus, pievieno pienu, banānu, raugu un samīca viendabīgā mīklā. Bļodu pārsedz ar tīru dvieli un liek siltumā, lai mīkla uzrūgst.
4. Kad mīkla ir uzrūgusi, sāk cept pankūkas. Pannā uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek uz pannas nelielas mīklas piciņas. Cep no abām pusēm viegli brūnas.
5. Pankūkas pasniedz siltas, papildinātas ar ievārījumu un /vai skābo krējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: