Recepte

Redīsu salāti kā pamatēdiens – ar zilo sieru un sātīgu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām

Katru gadu mēs ar bērniem aprīļa beigās siltumnīcā sējam redīsus. Kad sēkliņas iegūlušas vadziņās, bērni nepacietīgi gaida, kad izdīgs asniņi un, visbeidzot, kad ņiprajiem stādiņiem apakšā parādīsies sarkani bumbulīši. Tad top parastie redīsu salāti – ar krējumu un dillēm.

Šo recepti uzgāju kādā angļu interneta vietnē, izmēģināju, un redīsam atklājās pavisam citas garšas nianses. Salāti ir sātīgi, tādēļ lieti noderēs vakariņās vai pat pusdienās.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 20 nelielu redīsu
  • 2 vidēji burkāni
  • 100 g salātu
  • 1 jaunas sīpols
  • 125 g zilā siera

Mērcei

  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa (ieteicams – sarkanā)
  • pāris pilienu Vusteršīras mērces (var aizvietot ar nedaudz sāli)
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Redīsus nomazgā, nosusina un sagriež ripiņās. Salātlapas saplūkā.
  2. Burkānus nomizo un ar dārzeņu mizojamo nazi sagriež garās strēmelēs.
  3. Sīpolu ļoti smalki sakapā. Zilo sieru sadrupina mazos gabaliņos.
  4. Samaisa kopā visas mērces sastāvdaļas: krējumu, majonēzi, vīna etiķi un garšvielas.
  5. Lielā bļodā liek visas salātu sastāvdaļas, pārlej ar mērci un vienmērīgi sacilā kopā.
  6. Pasniedz ar īstu lauku rupjmaizi ar diļļu sviestu. Diļļu sviestu gatavo, mīkstam sviestam pievienojot sauju diļļu un nedaudz rupja maluma sāli. Tad ar šo zaļo masu apsmērē maizi un pasniedz.
1. pagatavošanas solis
RedisuSalati_1

Redīsus nomazgā, nosusina un sagriež ripiņās. Salātlapas saplūkā.

2. pagatavošanas solis
RedisuSalati_2

Burkānus nomizo un ar dārzeņu mizojamo nazi sagriež garās strēmelēs.

3. pagatavošanas solis
RedisuSalati_3

Sīpolu ļoti smalki sakapā. Zilo sieru sadrupina mazos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
RedisuSalati_final

Samaisa kopā visas mērces sastāvdaļas: krējumu, majonēzi, vīna etiķi un garšvielas.

Lielā bļodā liek visas salātu sastāvdaļas, pārlej ar mērci un vienmērīgi sacilā kopā.

Pasniedz ar īstu lauku rupjmaizi ar diļļu sviestu. Diļļu sviestu gatavo, mīkstam sviestam pievienojot sauju diļļu un nedaudz rupja maluma sāli. Tad ar šo zaļo masu apsmērē maizi un pasniedz.

Komentāri:

  • Zane says:

    Salātiņi dievīgi garšīgi, mērcīti nejaucu kopā ar salātiem, bet pie pasniegšanas pārlēju pāri salātiņiem.

Jūsu komentārs: