Recepte

Riekstos panēts Brī siers

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 200 g Brī siera veselā ritulī
  • 30 g auzu pārslu
  • 30 g lazdu riekstu
  • 30 g pistāciju
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1 ola
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 daiviņa ķiploka

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar izkausētu medu un Kajennas pipariem.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  3. Auzu pārslas sablendē, riekstus sasmalcina mazākos gabaliņos, izmantojot palielu nazi.
  4. Ķiploka daiviņu smalki sakapā.
  5. Riekstus sajauc ar auzu pārslām un sakapāto ķiploka daiviņu.
  6. Siera rituli noziež ar olas maisījumu un panē riekstu maisījumā tā, lai tas no visām pusēm būtu aplipis ar riekstiem.
  7. Liek uz cepamā papīra un cep ~ 15 minūtes.
  8. Ēd nekavējoties ar sēklu grauzdiņiem vai grauzdētu maizīti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: