Recepte

Rikotas siera kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 250 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”
  • 80 g sviesta
  • 1 tējkarote medus
  • 250 g rikotas siera
  • 250 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
  • 1 vaniļas pāksts
  • 140 g cukura
  • 10 g kukurūzas cietes
  • 3 olas
  • miziņas no 1 citrona
  • 100 ml skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviesta gabaliņu vai olīveļļu.
  2. Sasmalcina cepumus un liek tos lielā bļodā. Tikmēr izkausē sviestu kopā ar medu. Šķidrumu pievieno cepumiem un samaisa. Masu liek cepamajā formā un nopresē ar lielu karoti vai pirkstiem.
  3. Lielā bļodā liek krēmsieru, rikotu, sēkliņas no vaniļas pāksts, kukurūzas cieti un cukuru. Visu puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pa vienai pievieno olas, pēc katras rūpīgi samaisot.
  4. Beidzamo pievieno krējumu un citrona miziņas. Visu vēlreiz rūpīgi samaisa un lej cepamajā formā. Cep krāsnī 1 stundu 30–45 minūtes. Pēc cepšanas kūku atdzesē un ļauj pastāvēt vēsumā vismaz pāris stundu. Dekorēšanai labi piestāvēs bezē cepumi un mellenes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: