Recepte

Risoto ar sarkano apelsīnu, safrānu un tītara gaļu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Man garšo apelsīni. Gan parastie, gan sarkanie. Sarkanie atšķirībā no parastajiem ir mazliet saldāki, intensīvāki un pieejami īsāku laiku. Risoto ir īsteni ziemīgs ēdiens, kas lieliski garšo kā pamatēdiens, arī neizmantojot gaļu. Apelsīns to papildina ar svaigumu un saldumu un lieliski saskan ar safrāna īpašo aromātu. Risoto pagatavošana nav sarežģīta, bet prasa pacietību un dziļu pannu ar biezu dibenu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes arborio rīsu
  • 6–8 safrāna putekšņi
  • 3 sarkanie apelsīni
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 glāze sausa baltvīna
  • ½ tējkarotes kurkumas pulvera
  • 2 tējkarotes medus
  • 500 g tītara filejas
  • 2 ēdamkarotes garšīgas eļļas
  • 150 g smalki sarīvēta cietā tipa siera
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Tītara gaļu sagriež nelielos 1,5 cm gabaliņos. Gaļu apcep eļļā sakarsētā pannā.
  2. Kad gaļa viegli apcepusies, pannā pievieno rīsus. Ļauj tiem pavisam nedaudz un viegli uzsūkt eļļu un palikt zeltainiem. Ir ļoti svarīgi to darīt uzmanīgi uz lēnas liesmas, lai rīsi nepiedegtu.
  3. Līdzko rīsi sāk palikt viegli zeltaini, pievieno sausu baltvīnu un, uz lēnas uguns maisot rīsus, ļauj tiem uzsūkt baltvīna aromātu un šķidrumu. Lēnām iemaisot, pievieno arī kurkumu un safrānu.
  4. Kad rīsi sāk uzsūkt baltvīna mitrumu un panna paliek sausāka, pievieno sulu no sarkanajiem apelsīniem.
  5. Līdzko rīsi uzsūkuši apelsīnu sulu, pa kausiņam sāk pieliet dārzeņu buljonu. Pievieno arī medu un ļauj tam izkust. To atkārto, kamēr rīsi uzbrieduši un buljons beidzies. Kopā ar pēdējo dārzeņu buljona kausiņu pievieno un iemaisa smalki sarīvētas apelsīnu miziņas.
  6. Gatavam risoto jābūt krēmīgam, bet rīsi nedrīkst būt izjukuši. Pirms pasniegšanas tajā iemaisa cieto sieru un dekorē ar izfilētām apelsīna šķēlītēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: