Recepte

Rīsu Mākonītis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 250 g apaļgraudu rīsu
  • 1 l piena
  • 100 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra 200 ml ūdens. Vārošā ūdenī ieber rīsus un vāra ~ 5 minūtes.
  2. Nepārtraukti maisot, pamazām pielej ½ l piena. Tad pievieno cukuru. Samazina liesmu, bet maisīšanu nepārtrauc. Kad rīsi ir piebrieduši, pielej atlikušo pienu un visu samaisa. Krēmu turpina vārīt uz lēnas uguns vēl ~ 30 minūtes.
  3. Citronu nomazgā un uz smalkās rīves norīvē miziņu. Pusi no sarīvētās miziņas pievieno krēmam. Pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno atlikušo miziņu.
  4. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Atsevišķā traukā sakuļ olu dzeltenumus, tiem pievienojot 3-4 ēdamkarotes vārītā rīsu krēma. Visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Iegūto olu dzeltenumu masu, nepārtraukti maisot, pievieno krēmam. Visu turpina karsēt vēl ~ 10 minūtes. Krēms būs kļuvis biezs un vijīgs.
  6. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

 

Variācijas par tēmu:

Rīsu krēmam gatavošanas laikā var pievienot dzeltenās rozīnes un kanēļa standziņu, kuru gatavošanas beigās izņem no katla.

Gatavu pudiņu var uz 15 minūtēm ielikt sakarsētā cepeškrāsnī. Tad tas būs stingrāks, līdzīgs kūciņai.

Krēms labi garšos arī ar svaigu ogu mērcēm, piemēram, zemenēm, kas saspiestas ar cukuru.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā uzvāra 200 ml ūdens. Vārošā ūdenī ieber rīsus un vāra ~ 5 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nepārtraukti maisot, pamazām pielej ½ l piena. Tad pievieno cukuru. Samazina liesmu, bet maisīšanu nepārtrauc. Kad rīsi ir piebrieduši, pielej atlikušo pienu un visu samaisa. Krēmu turpina vārīt uz lēnas uguns vēl ~ 30 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu nomazgā un uz smalkās rīves norīvē miziņu. Pusi no sarīvētās miziņas pievieno krēmam. Pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno atlikušo miziņu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Atsevišķā traukā sakuļ olu dzeltenumus, tiem pievienojot 3-4 ēdamkarotes vārītā rīsu krēma. Visu samaisa viendabīgā masā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto olu dzeltenumu masu, nepārtraukti maisot, pievieno krēmam. Visu turpina karsēt vēl ~ 10 minūtes. Krēms būs kļuvis biezs un vijīgs.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: