Recepte

Rīsu nūdeles ar dārzeņu zaļo kariju

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šis karijs ir ārkārtīgi vienkāršs, bet garšo lieliski. Ķirbis ir saldens un krēmīgs, bet tomātiņi šo ēdienu sabalansē ar svaigumu un skābenumu.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa rīsu nūdeļu
  • 400 g muskatrieksta vai cepamā ķirbja
  • 0,5 kg tomātu vai 250 g ķiršu tomātiņu
  • 2 ēdamkarotes zaļā karija pastas
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 laims
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • Sāls
  • koriandra zaļumi dekoram

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Ķirbi sagriež 4 cm lielās daivās un liek cepties cepeškrāsnī 30 minūtes.
  2. Tomātus sagriež nelielās daivās vai, ja lieto ķiršu tomātiņus, uz pusēm.
  3. Kad ķirbis gatavs, to sagriež kubiņos.
  4. Pannā ielej mazliet eļļas un pievieno zaļā karija pastu, pievieno ķirbi, kokosriekstu pienu, tomātus un sojas mērci. Pasautē 10 minūtes, lai garšas savelkas.
  5. Noregulē garšu, pievienojot laima sulu, cukuru, sojas mērci vai sāli.
  6. Pagatavo nūdeles. Uzvāra ūdeni, pievieno pāris šķipsnu sāls. Verdošā ūdenī liek nūdeles, noņem katliņu no uguns un atstāj uz 3 minūtēm. Nokāš. Pārlej mazliet eļļas un samaisa, lai nūdeles nesaliptu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: