Recepte

Rīsu un lielogu melleņu biezputra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g apaļgraudu rīsu
  • 200 ml ūdens
  • 200 ml 2,5% piena
  • 200 g lielogu melleņu vai citu ogu
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

1. Rīsus liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pieber sāli, cukuru. Katlam uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz rīsi gandrīz mīksti.
2. Pielej pienu, samazina liesmu un vāra, līdz putra uzbriedusi. Uzliek vāku un patur 10 minūtes.

3. Pirms pasniegšanas iemaisa lielogu mellenes.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsus liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pieber sāli, cukuru. Katlam uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz rīsi gandrīz mīksti.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej pienu, samazina liesmu un vāra, līdz putra uzbriedusi. Uzliek vāku un patur 10 minūtes.

 

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirms pasniegšanas iemaisa lielogu mellenes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: