Recepte

Rīsu, vistas filejas un desiņu sautējums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Sautējumam smeķi piešķir mednieku desiņas un Kajennas pipari. Tāds angļu plovs.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 2 mednieku desiņas
  • 1 liels sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 tējkarote maltu Kajennas (čili) piparu
  • 250 g gargraudu rīsu
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā (labāk smalcināti)
  • ~ 350 ml vistas buljona
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  2. Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež plānās strēmelītēs.
  3. Filejas noskalo, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos. Mednieku desiņas sagriež ripiņās.
  4. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus ar ķiplokiem. Kad garšaugi zeltaini, tos noņem no pannas.
  5. Tāpat apcep filejas gabaliņus.
  6. Rīsus ieber sietā un noskalo zem auksta tekoša ūdens.
  7. Dziļajā pannā apcep papriku.
  8. Tad pievieno sacepto gaļu un garšaugus.
  9. Pievieno noskalotos rīsus, Kajennas piparus.
  10. Pievieno tomātus savā sulā.
  11. Pievieno desu ripiņas. Visu pārlej ar buljonu un uzvāra.
  12. Kad sautējums uzvārījies, nogriež mazu liesmu, pannai uzliek vāku un sautē, palaikam visu apmaisot, lai rīsi nepieceptos pannas dibenam. Sautējums ir gatavs, kad rīsi mīksti. Tas ilgst ~ 20 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli un nepieciešamības gadījumā vēl piparus. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar zaļumiem pēc izvēles.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež plānās strēmelītēs.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas noskalo, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos. Mednieku desiņas sagriež ripiņās.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus ar ķiplokiem. Kad garšaugi zeltaini, tos noņem no pannas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tāpat apcep filejas gabaliņus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsus ieber sietā un noskalo zem auksta tekoša ūdens.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dziļajā pannā apcep papriku.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno sacepto gaļu un garšaugus.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno noskalotos rīsus, Kajennas piparus.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno tomātus savā sulā.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno desu ripiņas. Visu pārlej ar buljonu un uzvāra.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad sautējums uzvārījies, nogriež mazu liesmu, pannai uzliek vāku un sautē, palaikam visu apmaisot, lai rīsi nepieceptos pannas dibenam. Sautējums ir gatavs, kad rīsi mīksti. Tas ilgst ~ 20 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli un nepieciešamības gadījumā vēl piparus. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar zaļumiem pēc izvēles.

Komentāri:

Jūsu komentārs: