Recepte

Rīsu, vistas un rudens dārzeņu sautējums alū

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Alus ar savu īpatnējo apiņu aromātu un saldeno garšu piešķir šim sautējumam neparastu garšas noti.

 

Daina Mendziņa

Autors: Daina Mendziņa

īstena Zepter trauku patriote. No viņas šeit atradīsiet receptes, kas jo īpaši labi izdosies Zepter traukos

Sastāvdaļas

  • 1 glāze basmati rīsu (~ 250 g)
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 10 šampinjoni
  • 1–2 burkāni
  • 1 cukīni
  • 1 pudele gaišā alus
  • 300 g vistas gaļas (atkauloti vistas šķiņķīši vai vistas fileja)
  • garšvielas – 1 tējkarote dzeltenā karija, ¼ tējkarotes kanēļa, ¼ tējkarotes čili
  • 1 buntīte koriandra pasniegšanai
  • 1 ēdamkarote eļļas

 

Pagatavošana

1. Vistu sagriež mazos gabaliņos.

2. Sagatavo dārzeņus. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā, burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Tāpat sagriež arī sēnes un cukīni.

3. Rīsus noskalo zem tekoša auksta ūdens un atstāj uz 15 minūtēm ūdenī nedaudz uzbriest. Pannu sakarsē karstu un apcep vistas gaļu zeltaini brūnu. Kad gaļa sacepta, to noņem no pannas. Turpat pannā atsevišķi apcep dārzeņus, tiem pievienojot ~ 1 tējkaroti eļļas. Vispirms sacep sīpolus, tad pieliek ķiplokus, burkānus, cukīni un sēnes. Cepšanas beigās dārzeņiem pievieno garšvielas, un visu samaisa.

4. Dārzeņiem virsū liek gaļu.

5. Rīsiem nolej ūdeni, un tos pārklāj pāri gaļai pannā.

6. Visbeidzot visu pārlej ar alu tā, lai rīsi ir pilnībā nosegti un šķidrums ir 0,5 cm virs tiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Liesmu samazina līdz minimumam, un sautē ~ 10 minūtes, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis. Rīsiem jābūt irdeniem.

7. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu koriandru.

 

 

1. pagatavošanas solis
RisiVista_4

1. Vistu sagriež mazos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
RisiVista_2

2. Sagatavo dārzeņus. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā, burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Tāpat sagriež arī sēnes un cukīni.

3. pagatavošanas solis
RisiVista_5

3. Rīsus noskalo zem tekoša auksta ūdens un atstāj uz 15 minūtēm ūdenī nedaudz uzbriest. Pannu sakarsē karstu un apcep vistas gaļu zeltaini brūnu. Kad gaļa sacepta, to noņem no pannas. Turpat pannā atsevišķi apcep dārzeņus, tiem pievienojot ~ 1 tējkaroti eļļas. Vispirms sacep sīpolus, tad pieliek ķiplokus, burkānus, cukīni un sēnes. Cepšanas beigās dārzeņiem pievieno garšvielas, un visu samaisa.

 

 

4. pagatavošanas solis
RisiVista_6

4. Dārzeņiem virsū liek gaļu.

5. pagatavošanas solis
RisiVista_7

5. Rīsiem nolej ūdeni, un tos pārklāj pāri gaļai pannā.

6. pagatavošanas solis
RisiVista_8

6. Visbeidzot visu pārlej ar alu tā, lai rīsi ir pilnībā nosegti un šķidrums ir 0,5 cm virs tiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Liesmu samazina līdz minimumam, un sautē ~ 10 minūtes, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis. Rīsiem jābūt irdeniem.

7. pagatavošanas solis
RisiVista_final

7. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu koriandru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: