Recepte

Rudenīgais kāļu un kartupeļu biezenis ar žāvētas gaļas un sīpolu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • kartupeļi 1 kg
  • 2-4 kāļi
  • kūpināts cūkgaļas bekons 120 g
  • 1-2 sīpoli
  • skābs krējums 200 g

No virtuves krājumiem:

  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana

  1. 4 nelielus vai divus lielus kāļus un 1 kg kartupeļu notīra, noskalo, sagriež nelielos gabaliņos un liek katlā. Pārlej pāri verdošu ūdeni, lai tas nosegtu saknes, pievieno šķipsniņu sāls un vāra, līdz tās ir mīkstas.
  2. Kad saknes ir izvārījušās, nokāš ūdeni, pievieno sviestu, šķipsniņu muskatrieksta un sāli pēc garšas. Ar kartupeļu stampiņu saknes samīca viendabīgā biezenī.
  3. Pagatavo mērci: gaļu sagriež mazos gabaliņos. 1 lielu vai 2 nelielus sīpolus notīra un smalki sagriež.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties gaļu. Kad gaļa ir apcepta, pievieno sīpolus un turpina cepšanu vēl ~2 minūtes.
  5. Kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini, pievieno 2 ēdamkarotes miltus. Nepārtraukti maisot miltus izkarsē , līdz tie kļūst viegli brūni.
  6. Lēnām pielej ~500 ml silta ūdens un nepārtraucot maisīšanu, uz nelielas liesmas vāra, līdz mērce sabiezē.
  7. Mērcei pievieno 2-3 ēdamkarotes skābā krējuma, samaisa un uzvāra. Izslēdz liesmu.
  8. Kāļu/kartupeļu biezeni liek porciju šķīvjos un pārlej ar sātīgo gaļas/sīpolu mērci. Pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: