Recepte

Rudenīgie ķirbju salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 300 g cepamā ķirbja
  • 8 vītinātas gaļas šķēlītes
  • 120 g dažādu salātu maisījuma
  • 100 g ķirbju sēklu
  • 5 daiviņas ķiploka
  • eļļa cepšanai
  • sāls

Mērcei:

  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • sāls, cukurs

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā liek ķirbju gabaliņus, pievieno ķiplokus, pāris šķipsniņu sāls un pārslaka ar eļļu. Visu samaisa un cep ~ 15 minūtes cepeškrāsnī.
  4. Kad ķirbju gabaliņi ir izcepti, tos atdzesē.
  5. Salātus noskalo, nosusina un kārto uz salātu šķīvja vai bļodā. Gaļu sagriež nelielās strēmelītēs un pievieno salātiem.
  6. Virsū kārto ķirbju gabaliņus.
  7. Pagatavo mērci: nelielā bļodiņā sajauc mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.
  8. Mērci pārlej pāri salātiem.
  9. Viegli sacilā visu kopā un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.

 

Der zināt:

Cepšanai visbiežāk izmanto „Riekstu” ķirbjus, kas ir neliela izmēra, ar skaistu oranžu, stingru mīkstumu. Šiem ķirbjiem ir izteikti riekstainu garša. Sava izmēra dēļ tos var pildītus cept cepeškrāsnī. Cepts ķirbja mīkstums pēc garšas ir līdzīgs saldajam kartupelim.

 

Variācijas par tēmu:

Salātus var papildināt ar 50 g gatava kuskusa vai savvaļas rīsiem. Vītinātās gaļas vietā var izmantot saceptas vistas filejas strēmelītes. Salātu mērcei var izmantot ķirbju eļļu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā liek ķirbju gabaliņus, pievieno ķiplokus, pāris šķipsniņu sāls un pārslaka ar eļļu. Visu samaisa un cep ~ 15 minūtes cepeškrāsnī.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad ķirbju gabaliņi ir izcepti, tos atdzesē.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātus noskalo, nosusina un kārto uz salātu šķīvja vai bļodā. Gaļu sagriež nelielās strēmelītēs un pievieno salātiem.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū kārto ķirbju gabaliņus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci: nelielā bļodiņā sajauc mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērci pārlej pāri salātiem.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viegli sacilā visu kopā un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: