Recepte

Rudens aveņu un tumšās šokolādes pīrāgs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Septembrī avenes sākas pa otram lāgam – tādas lielas, tumšas un bez tārpiem, kaut gan nedaudz skābenākas nekā vasaras raža. Pienācis laiks rudenīgam aveņu pīrāgam, ar rūgtenas šokolādes piešprici.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 200 ml aveņu jogurta
  • 200 g aveņu
  • 1 tāfelīte tumšās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 100 g brūnā Demararas cukura
  • 200 g pilngraudu kviešu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

 

Krēmsiera cepurītei

 

  • 1 paciņa krēmsiera RASA, “Dzintars”, “Filadelfija”
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • sula un miziņa no ½ citrona vai laima

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sakuļ kopā olu ar jogurtu.
  2. Pievieno brūno, vaniļas cukuru un sviestu. Visu izmaisa.
  3. Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Izmaisa, lai nav kunkuļu.
  4. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un pievieno mīklai. Tāpat pievieno sausas aveņu ogas. Visu samaisa kopā.
  5. Mīklu lej ar sviestu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā veidnē. Cep cepeškrāsnī ~ 30 minūtes 200 ° temperatūrā. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp klāt, pīrāgs ir gatavs.
  6. Pīrāgs lieliski garšos ar krēmsiera cepurīti un svaigām ogām gan silts, gan auksts. Krēmam sakuļ kopā krēmsieru ar saldo krējumu un pūdercukuru. Krēmā iemaisa sulu un miziņu no citrona vai laima.
1. pagatavošanas solis
AvenuPirags_1

Lielā bļodā sakuļ kopā olu ar jogurtu.

 

2. pagatavošanas solis
AvenuPirags_2

Pievieno brūno, vaniļas cukuru un sviestu. Visu izmaisa.

3. pagatavošanas solis
AvenuPirags_3

Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Izmaisa, lai nav kunkuļu.

4. pagatavošanas solis
AvenuPirags_4

Šokolādi salauž mazos gabaliņos un pievieno mīklai. Tāpat pievieno sausas aveņu ogas. Visu samaisa kopā.

5. pagatavošanas solis
AvenuPirags_5

Mīklu lej ar sviestu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā veidnē. Cep cepeškrāsnī ~ 30 minūtes 200 ° temperatūrā. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp klāt, pīrāgs ir gatavs.

6. pagatavošanas solis
AvenuPirags_6

Pīrāgs lieliski garšos ar krēmsiera cepurīti un svaigām ogām gan silts, gan auksts. Krēmam sakuļ kopā krēmsieru ar saldo krējumu un pūdercukuru. Krēmā iemaisa sulu un miziņu no citrona vai laima.

Komentāri:

  • Ieva says:

    Recepte interesanta,bet nav norādīts formas izmērs.žēl…Tāpat arī rudzu kūkai nav cepamveidnes izmēra.Zēl…..
    Tomēr,paldies par receptēm.

Jūsu komentārs: