Recepte

Rudens ribiņas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Kārlis Birmanis

Autors: Kārlis Birmanis

Sastāvdaļas

1 kg cūkgaļas ribiņu

2 saldie kartupeļi

2–4 bietes (sarkanas un/vai dzeltenas)

1 selerijas sakne

4 sīpoli

2 tējkarotes balzametiķa

2 tējkarotes medus

2 tējkarotes sinepju vai sinepju sēklu

2–4 zariņi rozmarīna

2–4 ēdamkarotes olīveļļas

sāls un malti pipari

 

Noderēs karstumizturīgs trauks

Pagatavošana

 

  1. Cūkgaļas ribiņas ieziež ar sāli, eļļu, sinepēm un medu. Ja ir laiks, atstāj tās marinēties līdz 12 stundām.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai augšas un apakšas režīmā.
  3. Nomizo saldos kartupeļus, bietes un selerijas sakni, sagriež tos vienādos gabaliņos. Nomizo un uz pusēm sagriež sīpolus. Dārzeņus ieziež ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
  4. Cepamajā traukā apakšā liek sīpolus, tad dārzeņus un pa virsu ribiņas. Trauku liek krāsnī pa vidu un cep 45–60 minūtes. Būs gatavs, kad ribiņas atdalās no kaula un dārzeņi ir mīksti.

 

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: