Recepte

Rudzu miltu šokolādes kēkss ar upenēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
12 personām

Šo kēksu cepu cauru gadu – vienmēr no tā, kas sezonā vai ir pa rokai. Dažādās ģimenes svinībās esam ēduši citrona kēksu, aprikožu kēksu, kēksu ar rozīnēm, šokolādes versiju, Ziemassvētkos – ar dažādām piparkūku garšvielām. Šoreiz piedāvājam daļu kviešu miltu aizvietot ar rudzu miltiem un klāt jaukt upenes.

Upenes ar savu skābumu atsvaidzina maigo, pufīgo kēksu un padara to svaigu un interesantu.

Recepte ir viegla un noderēs kā pamatu pamats neskaitāmām kēksa variācijām.

Inga Sunepa

Autors: Inga Sunepa

Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.

Sastāvdaļas

  • 100 g margarīna vai sviesta +nedaudz formas ieziešanai
  • 200 g cukura
  • 100 g + 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 125 g rudzu miltu (ja nav, tad lieto tikai kviešu miltus)
  • 1 ola
  • 1 glāze kefīra vai rūgušpiena
  • 1 un 1 tējkarotes sodas vai cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 glāze jeb ~ 250 g upeņu
  • apaļā forma ar cauro vidu vai
  • kantainā kēksa forma cepšanai

Pagatavošana

  1. Sviestu vai margarīnu uz lēnas uguns vai mikroviļņu krāsnī izkausē. Kefīrā iejauc sodu.
  2. Sviestam pievieno cukuru, olu, miltus, kakao, kanēli un kefīru.
  3. Ar mikseri saputo viendabīgā masā.
  4. Tad mīklai pievieno upenes. 1 ēdamkarotē miltu iejauc 1 tējkarotes cepamā pulvera. To pievieno mīklai un vēlreiz visu kārtīgi izmaisa.
  5. Veidni iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannu vai miltiem.
  6. Veidnē lej mīklu un cep 180 °C temperatūrā ~ 40 minūtes.
  7. Gatavu ņem laukā no veidnes.
  8. pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar šokolādes glazūru.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu vai margarīnu uz lēnas uguns vai mikroviļņu krāsnī izkausē. Kefīrā iejauc sodu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestam pievieno cukuru, olu, miltus, kakao, kanēli un kefīru.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar mikseri saputo viendabīgā masā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad mīklai pievieno upenes. 1 ēdamkarotē miltu iejauc 1 tējkarotes cepamā pulvera. To pievieno mīklai un vēlreiz visu kārtīgi izmaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidni iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannu vai miltiem.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidnē lej mīklu un cep 180 °C temperatūrā ~ 40 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavu ņem laukā no veidnes.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar šokolādes glazūru.

Komentāri:

  • Anete says:

    Kēkss sanāca izcils, īpaši, kad bija silts, vienīgi kefīru prasījās vairāk, jo mīkla sanāca ļoti bieza.

Jūsu komentārs: