Recepte

Rūķu smalkmaizītes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 3 tējkarotes brūnā cukura
  • 2 olas (1 mīklai, 1 pārziešanai)
  • 1 tējkarote sāls
  • 7 g sausā rauga
  • 3 tējkarotes garšvielu maisījuma pēc izvēles (malts kardamons, kanēlis, krustnagliņas, ingvers)
  • 150 g sviesta (100 g mīklai, 50 g maizīšu veidošanai)
  • 200 ml piena
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 200 g rozīņu
  • 2 marcipāna batoniņi (100g katrs)
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu

Pārkaisīšanai:

  • cukura pērlītes

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa miltus, brūno cukuru, sāli, raugu un garšvielas.
  2. Pievieno 100 g mīksta sviesta.
  3. Saspaida ar rokām visu kopā.
  4. Pienu ielej katliņā, pievieno brendiju un nedaudz uzsilda (līdz ~50 °C).
  5. Miltu un sviesta masai pievieno silto pienu, garšvielas.
  6. Pievieno eļļu, sakultu 1 olu un visu samīca viendabīgā mīklā.
  7. Turpina mīcīt, līdz mīkla vairs nelīp pie rokam. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
  8. Saveļ apaļu mīklas bumbu, apziež to ar eļļu un pārkaisa ar miltiem.
  9. Mīklu liek bļodā, pārsedz ar tīru dvielīti un liek raudzēties.
  10. Raudzē, līdz mīklas apjoms ir dubultojies.
  11. Izrūgušo mīklu izveltnē iegarenā taisnstūra formā ~40 cm platumā.
  12. Mīklu pārziež ar 2–3 ēdamkarotēm mīksta sviesta.
  13. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un rozīnēm.
  14. Pārloka uz pusēm gareno malu pret gareno malu tā, lai sanāk 20 cm plats taisnstūris.
  15. Nedaudz izrullē.
  16. Marcipānu sagriež gareniskās strēmelēs.
  17. Marcipāna strēmelītes vienmērīgi izkārto uz mīklas.
  18. No garās malas mīklu sāk rullēt ciet, līdz sanāk gara desa.
  19. Desu sagriež 2 cm platās šķēlēs.
  20. Uz pannas kārto, atstājot vismaz 1 cm atstarpes briešanai.
  21. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sakuļ otru olu un noziež bulciņas spīdumam.
  22. Pārkaisa tās ar cukura pērlītēm un liek cepties. Cep ~15 minūtes.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā samaisa miltus, brūno cukuru, sāli, raugu un garšvielas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno 100 g mīksta sviesta.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saspaida ar rokām visu kopā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienu ielej katliņā, pievieno brendiju un nedaudz uzsilda (līdz ~50 °C).

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltu un sviesta masai pievieno silto pienu, garšvielas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno eļļu, sakultu 1 olu un visu samīca viendabīgā mīklā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turpina mīcīt, līdz mīkla vairs nelīp pie rokam. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saveļ apaļu mīklas bumbu, apziež to ar eļļu un pārkaisa ar miltiem.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu liek bļodā, pārsedz ar tīru dvielīti un liek raudzēties.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raudzē, līdz mīklas apjoms ir dubultojies.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izrūgušo mīklu izveltnē iegarenā taisnstūra formā ~40 cm platumā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu pārziež ar 2–3 ēdamkarotēm mīksta sviesta.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un rozīnēm.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārloka uz pusēm gareno malu pret gareno malu tā, lai sanāk 20 cm plats taisnstūris.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nedaudz izrullē.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marcipānu sagriež gareniskās strēmelēs.

17. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marcipāna strēmelītes vienmērīgi izkārto uz mīklas.

18. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No garās malas mīklu sāk rullēt ciet, līdz sanāk gara desa.

19. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Desu sagriež 2 cm platās šķēlēs.

20. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pannas kārto, atstājot vismaz 1 cm atstarpes briešanai.

21. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sakuļ otru olu un noziež bulciņas spīdumam.

22. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārkaisa tās ar cukura pērlītēm un liek cepties. Cep ~15 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: