Recepte

Šaha galdiņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 300 g miltu
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu saputo kopā ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, citrona miziņu un sāli.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus, kamēr veidojas vijīga, mīksta mīkla, kas vairs nelīp pie rokām.
  3. Mīklu sadala 2 vienādās daļās. Vienu daļu pārkaisa ar kakao pulveri un mīca, kamēr viss pulveris uzsūcies un iemīcīts un mīkla ir viendabīgi brūna.
  4. Katru mīklas daļu izrullē ~ 1,5 cm biezumā un sagriež 5 “desās”, katru arī ~ 1,5 cm biezu.
  5. Atsevišķā trauciņā sakuļ olu. Uz galda izklāj pārtikas plēvi vai foliju.
  6. Uz plēves liek kopā cepumu šahu – brūnu, baltu, brūnu. Tad pirmās kārtas virspusi un starpas nosmērē ar olu, un saspiež strīpas kopā. Tai virsū pretēji – baltu, brūnu, baltu, un atkal nosmērē visu ar olu. Pēdējo kārtu veido tāpat kā pirmo. Tā veidojas šahs.
  7. Cepumu šahu ietin pārtikas plēvē, nogludina malas, lai cepums ir regulārs, un liek saldētavā uz 15 minūtēm nedaudz sastingt.
  8. Kad šaha desa ir stingra, to griež 0,5 cm šķēlēs un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep ~ 15 minūtes, kamēr cepumu maliņas brūnas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: