Recepte

Sāļās uzkodas pie brokastu pankūkām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Laša krēmam:

  • 200 g auksti kūpinātas laša filejas
  • 1 buntīte diļļu
  • 200 g krēmsiera
  • 1 citrons

Taziki mērcītei:

  • 1 mazs vai ½ standarta gurķa
  • saišķītis diļļu
  • 200 ml grieķu jogurta
  • 1 citrons
  • 1 ķiploka daiviņa
  • ½ tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • sāls pēc garšas

Biešu humusam:

  • saldo zirņu dīgsti
  • 2 vārītas bietes
  • 200 g konservētu turku zirņu
  • 1 citrons
  • 30 g sezama sēkliņas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 ml olīveļļas

Rukolas un avokado salātiem:

  • 1 avokado
  • 1 granātābols
  • 70 g rukolas

Otra versija:

  • 4 vārītas olas
  • 70 g rukolas
  • 1 avokado
  • žāvēts tītara šķiņķis

Pagatavošana

Laša krēms:

  1. Visu sablenderē viendabīgā krēmīgā masā.
  2. No citrona pieliek sulu un norīvē miziņas.

Taziki mērcīte:

  1. Citronu nomizo un izspiež sulu.
  2. Dilles, gurķi un ķiploku smalki sakapā.
  3. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablenderē viendabīgā mērcē.

Biešu humuss:

  1. Pagatavo tahini pastu no olīveļļas, sezama sēkliņām un ķiploka.
  2. Tad visas sastāvdaļas sablenderē kopā un piespiež citrona sulu.

Rukolas un avokado salāti:

  1. Visu sagriež un saliek kopā salātu bļodā.
  2. Pārlej ar salātu mērci vai vienkārši eļļu, vai kopā sajauktu eļļu un baltvīna etiķi.

Komentāri:

  • Sigita says:

    Labdien! Kur var dabūt tās glītās tumši pelēkās bļodiņas, kas figurēja Getsbija ballītē

Jūsu komentārs: