Recepte

Salāti ar kūpinātu jūras asari un apelsīniem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām

Svaigi kūpināta zivs pasniegta salātos šoreiz kā ideja vieglām, pavasarīgām vakariņām vai pusdienām. Zivs dūmiņu lieliski izceļ riekstu un vīnogu saldums. Visbeidzot apelsīns visu papildina ar svaigu, skābenu garšu un smaržu.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 kūpināts asaris
  • 1 liels vai 2 nelieli apelsīni
  • sauja vīnogu
  • sauja valriekstu
  • 2–3 saujas rukolas vai spinātu lapiņu
  • 2 ēdamkarotes krējuma
  • 2 ēdamkarotes medus
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Asara mīkstumu atdala no ādas un centrālās asakas.
  2. Uzmanīgi izņemot mazās asaciņas, zivi sadala nelielos gabaliņos.
  3. Vienu apelsīnu nomizo, izfilē un sagriež nelielos plānos gabaliņos (pietiks ar pusi apelsīna). Vīnogas pārgriež katru uz pusēm.
  4. No otras puses izspiež sulu un sajauc ar ~ tādu pašu daudzumu skābā krējuma. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  5. Uz pannas apgrauzdē valriekstus un beigās pievieno medu. Maisot riekstus nokaramelizē un izliek uz šķīvja atdzist, atdalot gabaliņus, lai tie nav salipuši kopā. Ļauj atdzist.
  6. Visas sastāvdaļas kārto bļodā, pārlej ar mērci un visu sacilā kopā. Var kārtot arī porciju šķīvjos, dekoratīvi pārlejot ar mērci un ļaujot garšas sajaukt katram ēdājam pašam.
1. pagatavošanas solis
AsaraSalati_1

Asara mīkstumu atdala no ādas un centrālās asakas.

2. pagatavošanas solis
AsaraSalati_2

Uzmanīgi izņemot mazās asaciņas, zivi sadala nelielos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
AsaraSalati_3

Vienu apelsīnu nomizo, izfilē un sagriež nelielos plānos gabaliņos (pietiks ar pusi apelsīna). Vīnogas pārgriež katru uz pusēm.

4. pagatavošanas solis
AsaraSalati_4

No otras puses izspiež sulu un sajauc ar ~ tādu pašu daudzumu skābā krējuma. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

5. pagatavošanas solis
AsaraSalati_5

Uz pannas apgrauzdē valriekstus un beigās pievieno medu. Maisot riekstus nokaramelizē un izliek uz šķīvja atdzist, atdalot gabaliņus, lai tie nav salipuši kopā. Ļauj atdzist.

6. pagatavošanas solis
AsaraSalati_final

Visas sastāvdaļas kārto bļodā, pārlej ar mērci un visu sacilā kopā. Var kārtot arī porciju šķīvjos, dekoratīvi pārlejot ar mērci un ļaujot garšas sajaukt katram ēdājam pašam.

Komentāri:

Jūsu komentārs: