Recepte

Salāti ar rostbifu un sniega cukurzirņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
5 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopa filejas vai karbonādes bez kaula
  • 30 g pistāciju
  • 100 g rukolas
  • 100 g jēla salātu vai citu lapu
  • 100 g baby spinātu
  • 3 avokado
  • 200 g zaļo cukurzirnīšu

 

  • olīveļļa
  • 1-2 citroni
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļas gabalu apsāla, apber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un iemasē ar olīveļļu. Atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties. Pēc tam ātri apcep uz pannas lielā karstumā un liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 25–30 minūtes. Tad izņem no krāsns un ietin folijā atpūsties vismaz uz 30 minūtēm.
  2. Kamēr gaļa atpūšas, saplūkā salātlapas un samaisa tās visas kopā. Sagriež šķēlītēs avokado. Rupji sakapā pistācijas. Visu kārto lēzenā salātu šķīvī.
  3. Cukurzirņus noblanšē. Vispirms tos uz 3 minūtēm liek vārošā ūdenī, tad uz 3 minūtēm – ledusaukstā ūdenī. Visbeidzot zirņus nosusina un pārber salātiem.
  4. Rostbifu iztin no folijas, ar filējamo nazi sagriež ļoti plānās 1–2 mm šķēlītēs un kārto pāri salātiem.
  5. Salātus pasniedz ar svaigu citronu mērci, kopā sakuļot 2 daļas olīveļļas ar 1 daļu citronu sulas, 1 tējkaroti sinepju, sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un cukuru pēc garšas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: