Recepte

Salāti siera mīklas groziņā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 100 g auksta sviesta
  • 100 g pilngraudu auzu miltu
  • 100 g smalko kviešu miltu
  • 100 g cietā tipa siera
  • 1 ola

Salātiem:

  • 70 g rukolas lapiņu
  • 2 vārītas bietes
  • 1 apelsīns
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 iepakojums “sniega bumbu”

Mērcei:

  • 2 citroni
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 ml olīveļļas

 

  • medus

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu, samīcot kopā aukstu sviestu, miltus un rīvētu sieru. To var darīt arī virtuves kombainā. Kad izveidojusies viendabīga, rīvmaizei līdzīga drupana masa, pievieno olu un visu samīca viendabīgā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
  2. Mīklu izrullē 3 mm biezumā un ieklāj 10 cm/dm tartes formiņās. Tad mīklu sadursta ar dakšiņu un uzloka ārējās maliņas. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr groziņi ir viegli zeltaini un kraukšķīgi.
  3. Bietes iemarinē apelsīna sulā un sajauc ar ļoti smalki sakapātām ķiploka daiviņām.
  4. Pagatavo salātu mērci. Blenderī ļoti strauji un ātri sablendē miziņas un sulu no 2 citroniem, olīveļļu, cukuru un attīrītas ķiploka daiviņas. Vajadzētu izveidoties ļoti krēmīgas konsistences gaiši dzeltenai mērcei.
  5. Izceptajā groziņā kārto rukolas lapiņas, pāri tām liek bietes un siera gabaliņus. Visu pārlej ar nedaudz medu un mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: