Recepte

“Saldā omlete” ar žāvētām plūmēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
12 personām

Lai jūs nemaldina nosaukums “omlete”! Patiesībā tā ir ļoti garšīga kūka, ko pagatavot var ātri un vienkārši. Šo kūku var cept ar dažādām piedevām – vasaras sezonā žāvēto plūmju vietā var pievienot zemenes, avenes vai ķiršus.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 4 olas
  • 300 ml piena
  • 130 g cukura
  • 140 g kviešu miltu
  • 150 g žāvētu plūmju
  • 100 ml brendija, ruma vai kāda cita stipra alkohola pēc izvēles

Cepšanai:

  • apaļa tortes veidne, 26 cm/dm
  • nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai
  • cepamais papīrs

Pagatavošana

  1. Plūmes aplej ar verdošu ūdeni un patur pāris minūtes.
  2. Ūdeni nolej, un plūmes pārlej ar alkoholu.
  3. Olas sakuļ ar cukuru viendabīgā masā.
  4. Pievieno miltus un turpina kulšanu.
  5. Pievieno saldo krējumu, pienu un visu sakuļ.
  6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas.
  7. Veidnes apakšā kārto plūmes.
  8. Plūmēm virsū uzlej mīklu.
  9. Uz veidnes uzliek cepamā papīra loksni kā jumtiņu un liek cepties. Cep ~ 45 minūtes.
  10. Kad kūka ir izcepta, veidnei uzliek lielāku šķīvi, apgriež to otrādi.
  11. Izliek kūku (omleti) uz šķīvja. Uzmanīgi noņem papīru.
  12. Pasniedz atdzesētu. Saldo omleti vēlams apēst tajā pašā dienā, kad tā ir izcepta.

 

Variācijas par tēmu:

Melnās žāvētās plūmes var aizvietot ar citiem žāvētajiem augļiem, ogām un riekstiem.

Vasarā izmēģiniet šo recepti ar svaigām ogām – zemenēm, avenēm, ķiršiem, mellenēm, jāņogām vai upenēm.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plūmes aplej ar verdošu ūdeni un patur pāris minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ūdeni nolej, un plūmes pārlej ar alkoholu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas sakuļ ar cukuru viendabīgā masā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno miltus un turpina kulšanu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno saldo krējumu, pienu un visu sakuļ.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidnes apakšā kārto plūmes.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plūmēm virsū uzlej mīklu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz veidnes uzliek cepamā papīra loksni kā jumtiņu un liek cepties. Cep ~ 45 minūtes.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad kūka ir izcepta, veidnei uzliek lielāku šķīvi, apgriež to otrādi.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izliek kūku (omleti) uz šķīvja. Uzmanīgi noņem papīru.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz atdzesētu. Saldo omleti vēlams apēst tajā pašā dienā, kad tā ir izcepta.

Komentāri:

Jūsu komentārs: