Recepte

Saldās uzkodas pie brokastu pankūkām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Karamelizētajiem banāniem:

Uz 1 personu nepieciešams:

  • 1 banāns
  • šķipsna brūnais cukurs

Citrusu krēmam:

  • 150 g cukura
  • 3 olas
  • 80 g citrusu sulas + miziņa (pēc garšas)
  • 50 g sviesta (no ledusskapja)

Sāļajai karamelei:

  • 250 g saldā krējuma*
  • 200 g cukura
  • 120 g ūdens
  • 1 tēj.k. jūras sāls

*vegāniskai versijai izmanto kokosriekstu krēmu.

Pagatavošana

Karamelizēti banāni:

  1. Uz sasildītas pannas liek gareniski pārgrieztus banānus pārberot tos ar brūno cukuru.
  2. Cep kamēr abas puses apkaramelizējušās.

Citrusu krēms:

  1. Nelielā katliņā lej aptuveni 1/2 l ūdens un liek vārīties.
  2. Karstumizturīgā bļodā ber cukuru, pievieno citrusa miziņu un rūpīgi saspaida abus kopā.
  3. Pievieno olas un, ar rokas putojamo slotiņu, saputo kopā.
  4. Kā beidzamo pievieno citrusu sulu.
  5. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās karstais ūdens un ļauj krēmam vārīties karstā ūdens tvaikos. Krēms nepārtraukti jāmaisa, lai tas nesaietu kunkuļos. Krēmu silda līdz tas kļūst krēmīgs un sāk saglabāt savu formu. Tad bļodu ņem nost no siltuma, turpinot maisīt, lai krēms nedaudz padzistu.
  6. Sviestu sagriež kubiņos un, turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno krēmam. Tas atdzesēs krēmu un dos tam vēl krēmīgāku konsistenci.
  7. Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzesēties.

Sāļā karamele:

  1. Lai pagatavotu karameli nelielā katliņā lej ūdeni kopā ar cukuru.
  2. Katliņu liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisa!
  3. Vāra līdz karamele ieguvusi tumšu dzintarīgu nokrāsu.
  4. Tad katlu noņem no uguns.
  5. Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, paralēli maisot, lai krējums nesašķeltos. Kad iegūta vienmērīga karamele turpina maisīt līdz tā nedaudz atdzisusi.
  6. Pašās beigās pievieno sāli un rūpīgi iemaisa to. Karameli atdzesē istabas temperatūrā. Kad tā atdzisusi uzglabā noslēgtā traukā.

UZMANĪBU: Karamele sasniedz 160-170 grādu temperatūru. Nelaizīt karoti! 🙂

Komentāri:

Jūsu komentārs: