Recepte

Saldētā siera kūka ar laimu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
8 personām

Šī recepte ir ziemas saldējuma variants – ļoti sātīgs un garšu piesātināts. Līdz šim tikai vienu reizi bijām gatavojuši saldēto siera kūku ar banānu un zemesriekstu sviestu un svaigo sieru. Šoreiz variants ar saldinātu, nevārītu kondensēto pienu un olu dzeltenumiem. Svaigumam – laims, daudz laima.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa “Selgas” cepumu ar kondensētā piena garšu (~ 180 g)
  • 100 g sviesta
  • 1 glāze (~ 250 ml) laima sulas (~10 laimi)
  • 2 ēdamkarotes no laima norīvētas miziņas
  • 6 olu dzeltenumi
  • 2 bundžas kondensētā piena (400 ml katra)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura pasniegšanai (pēc izvēles)
  • tortes veidne 24 cm/dm

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina līdz smilšu konsistencei. To var darīt ar blenderi, miezerī vai izmantojot kartupeļu stampu. Sviestu izkausē uz plīts vai mikroviļņu krāsnī un sajauc kopā ar cepumu drupačām.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Iegūto masu ieklāj plānā kārtiņā tortes veidnē un cep ~ 10 minūtes, līdz virsiņa stingra un zeltaini brūna. Tad ņem ārā no krāsns un atdzesē.
  3. No laima augļiem norīvē miziņu, kamēr iegūtas ~ 2 ēdamkarotes. No visiem augļiem izspiež sulu. Receptē vajadzīga 1 glāze jeb 220–250 ml.
  4. Sulu pievieno olu dzeltenumiem, un samaisa kopā. Bļodu ar olu un laima sulas masu liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr masa sabiezē. Tas neaizņems vairāk kā 5–7 minūtes.
  5. Kad masa sabiezējusi, to noņem no uguns, pievieno kondensēto pienu, un visu rūpīgi samaisa. Visbeidzot iemaisa ~1 ēdamkaroti laima miziņu.
  6. Iegūto masu lej tortes veidnē uz cepumu pamatnes un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām sastingt.
  7. Pirms pasniegšanas vismaz 10 minūtes kūku atlaidina. To var pasniegt ar putukrējuma cepuri. Tā būs vēl gardāk. Mūsu variants – vienkāršais, bez tās, rotāts ar atlikto daudzumu rīvētu laima miziņu.
1. pagatavošanas solis
SieraKuka_1

Cepumus sadrupina līdz smilšu konsistencei. To var darīt ar blenderi, miezerī vai izmantojot kartupeļu stampu. Sviestu izkausē uz plīts vai mikroviļņu krāsnī un sajauc kopā ar cepumu drupačām.

2. pagatavošanas solis
SieraKuka_2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Iegūto masu ieklāj plānā kārtiņā tortes veidnē un cep ~ 10 minūtes, līdz virsiņa stingra un zeltaini brūna. Tad ņem ārā no krāsns un atdzesē.

3. pagatavošanas solis
SieraKuka_3

No laima augļiem norīvē miziņu, kamēr iegūtas ~ 2 ēdamkarotes. No visiem augļiem izspiež sulu. Receptē vajadzīga 1 glāze jeb 220–250 ml.

4. pagatavošanas solis
SieraKuka_4

Sulu pievieno olu dzeltenumiem, un samaisa kopā. Bļodu ar olu un laima sulas masu liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr masa sabiezē. Tas neaizņems vairāk kā 5–7 minūtes.

5. pagatavošanas solis
SieraKuka_5

Kad masa sabiezējusi, to noņem no uguns, pievieno kondensēto pienu, un visu rūpīgi samaisa. Visbeidzot iemaisa ~1 ēdamkaroti laima miziņu.

6. pagatavošanas solis
SieraKuka_6

Iegūto masu lej tortes veidnē uz cepumu pamatnes un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām sastingt.

7. pagatavošanas solis
_I7A1244 (2)_resize

Pirms pasniegšanas vismaz 10 minūtes kūku atlaidina. To var pasniegt ar putukrējuma cepuri. Tā būs vēl gardāk. Mūsu variants – vienkāršais, bez tās, rotāts ar atlikto daudzumu rīvētu laima miziņu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: