Recepte

Saldo kartupeļu bezglutēna kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Lieliska kūka šokolādes cienītājiem. Nebīstieties no saldā kartupeļa, tas lieliski iederas šajā kūkā.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 300 g saldo kartupeļu
  • 3 olas
  • 300 g brūnā cukura
  • 220 g olīveļļas
  • 30 g kakao
  • 200 g mandeļu miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 3 tējkarotes kanēļa

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru un liek sagrieztus saldos kartupeļus. Cep 30 minūtes, līdz tie kļuvuši pavisam mīksti. Kad kartupeļi izcepušies, noņem mizu un ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā.
  2. Bļodiņā izkausē šokolādi.
  3. Atsevišķā traukā samaisa olas, eļļu un cukuru. Pievieno kartupeļa masu un izkausēto šokolādi. Rūpīgi samaisa.
  4. Iesijā mandeļu miltus, kakao, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi sacilā. Pilda cepamajā formā. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 50 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Pasniedz pārkaisītu ar kakao vai izkausētu tumšo šokolādi.

Komentāri:

  • agatelo says:

    cik šokolādes nepieciešams? Pagatavošanā pēķšņiparādas šokolāde, kas sastāvdaļās nav norādīta. Kāda izmēra formā kūka gatavota?

Jūsu komentārs: