Recepte

Sāļie spinātu mafini ar mocarellas sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Atšķirīga mafinu recepte. Atšķirīgas ir ne tikai piedevas, bet pats mīklas sastāvs. Šoreiz mafini ir zaļi un sāļi ar maziem pārsteiguma gabaliņiem – mocarellu, kam uzkost kā rozīnei virsū. Mafinus var pasniegt kopā ar citām krāsām, piemēram, sarkanu tomātu ripiņu.

Ilze Lipska

Autors: Ilze Lipska

Ēdienu blogere. Ilzei ir “zaļie īkšķīši”. Viņa audzē dārzeņus, garšaugus un puķu stādus – gan savam priekam, gan arī pārdošanai. Tikpat labi kā siltumnīcā Ilze jūtas virtuvē kopā ar saviem mazajiem resgaļiem. Viņa receptes redz pat sapņos, nemitīgi eksperimentē un, kad bērni nolikti vakarā gulēt, piesēžas pie datora, lai savā blogā www.absolutsed.lv dalītos ar piedzīvoto

Sastāvdaļas

  • 200 g kviešu miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 1 ola
  • 60 ml eļļas
  • 120 ml piena
  • 100 g spinātu
  • 1 bumba mocarellas siera
  • 1–2 tomāti pasniegšanai
  • mafinu forma cepšanai vai papīra formiņas
  • nedaudz sviesta formas ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un sāli un noliek malā.
  2. Atsevišķā bļodā sakuļ olu.
  3. Spinātus noskalo, nosusina un sablendē viendabīgā konsistencē. Ja spināti grūti padodas blendera spēkam, tos ieteicams smalcināt nelielās porcijās, palaikam masu nedaudz apmaisot.
  4. Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos.
  5. Olu masai pievieno spinātus, eļļu un pienu. Visu samaisa.
  6. Iegūto masu lēnām iemaisa miltu maisījumā. Mīklu maisa, līdz tā ir viendabīga, bez kunkuļiem.
  7. Mīklai pievieno sagriezto sieru.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Formiņas ietauko ar sviestu vai ieliek papīra formītēs un pilda mīklu gandrīz līdz formas augšējai maliņai. Var lietot papīra formiņas uz cepamās plats, bet tad tās jāliek dubulti.
  9. Cep ~ 25 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  10. Pasniedz siltus vai atdzesētus. Mafini labi garšos, pasniegti ar viducī ieliktu tomātu ripiņu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un sāli un noliek malā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā bļodā sakuļ olu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spinātus noskalo, nosusina un sablendē viendabīgā konsistencē. Ja spināti grūti padodas blendera spēkam, tos ieteicams smalcināt nelielās porcijās, palaikam masu nedaudz apmaisot.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu masai pievieno spinātus, eļļu un pienu. Visu samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto masu lēnām iemaisa miltu maisījumā. Mīklu maisa, līdz tā ir viendabīga, bez kunkuļiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklai pievieno sagriezto sieru.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Formiņas ietauko ar sviestu vai ieliek papīra formītēs un pilda mīklu gandrīz līdz formas augšējai maliņai. Var lietot papīra formiņas uz cepamās plats, bet tad tās jāliek dubulti.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep ~ 25 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz siltus vai atdzesētus. Mafini labi garšos, pasniegti ar viducī ieliktu tomātu ripiņu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: