Recepte

Sandwitch kūka ar rožu ziedlapiņām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
12 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • 225 g miltu
  • 250 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g pūdercukura
  • 5 olas
  • 10 g cepamā pulvera (1 ēdamkarote)

Tortes krēmam

  • 250 g rikotas biezpiena
  • 3 citroni
  • 10 g želatīna
  • 100 g pūdercukura
  • 300 ml saldā krējuma
  • Krēma sastāvdaļai – Pâte à Bombe
  • 2 olu dzeltenumi
  • 84 g cukura
  • 21 g ūdens

Krēma sastāvdaļai – itāļu meringue

  • 2 olu baltumi
  • 40 g ūdens
  • 125 g cukura

Citronu sīrupam

  • 50 ml ūdens
  • 50 ml citronu sulas
  • 90 g cukura
  • 200 g saldētu aveņu

Dekorēšanai

  • rožu ziedlapiņas
  • veselas avenes
  • koka zobentiņi

tortes forma līdz 30 cm/dm

Pagatavošana

  1. Vispirms gatavo biskvītu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Mīkstu sviestu istabas temperatūrā ar mikseri sakuļ kopā ar pūdercukuru, līdz veidojas krēmveida masa. Turpinot kult, pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un iesijā mīklā, visu kārtīgi izmaisa.
  2. Olu baltumus liek sausā, tīrā bļodā, pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ līdz stingrām putām. Tad pamazām, pa ēdamkarotei pievieno pūdercukuru. Turpina kult, līdz masa ir stingra un spīdīga. Tad sakultos baltumus pa trešdaļai pakāpeniski iecilā biskvīta mīklā.
  3. Sagatavo tortes formu ar noņemamām malām. Formas dibenu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Malas atstāj sausas. Biskvīta mīklu lej formā, un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā 45 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulītim. To iedurot, kociņam jāpaliek sausam. Gatavo biskvītu turpat formā apgriež otrādi uz cepeškrāsns restēm, un ļauj tam pilnībā atdzist.
  4. Krēms sastāv no trim daļām – Pâte a Bombe, itāļu meringue un pamatmasas, ko veido rikotas biezpiens un putukrējums. Vispirms sagatavo želatīnu. To aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Citroniem norīvē miziņu un izspiež 100 ml sulas.
  5. Pagatavo Pâte a Bombe: nelielā katliņā lej norādīto ūdens daudzumu, pievieno cukuru un uzvāra, palaikam apmaisot, lai cukurs pilnībā izkūst. Sīrups jāuzvāra (līdz 118 °C). Tikmēr saputo olu dzeltenumus līdz putām. Turpinot putot uz vidējiem apgriezieniem, olu dzeltenumiem tievā strūklā pievieno karsto cukura sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, palielina miksera apgriezienus līdz maksimumam un turpina kult, līdz krēms ir dubultojies apjomā kļuvis ļoti biezs. Krēms tikmēr būs arī atdzisis.
  6. Sagatavo krēma pamatmasu. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izkausē. Pâte a Bombe pievieno citrona miziņu un 100 ml sulas, rikotu un izkausēto želatīnu. Ar mikseri kuļ, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās kopā.
  7. Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno krēmam, visu sacilā kopā.
  8. Pēdējā krēma sastāvdaļa – itāļu meringue. Nelielā katliņā uzkarsē cukura sīrupu. Olu baltumus saputo līdz gaisīgām putām, tad karsto sīrupu tievā strūkliņā pievieno olu baltumiem un uz maksimālajiem miksera apgriezieniem kuļ, līdz veidojas spīdīga, stingra masa. Meringue iecilā krēmā.
  9. Gatavo sīrupu: nelielā katliņā liek visas sastāvdaļas un, palaikam apmaisot, uzkarsē, līdz viss cukurs ir izkusis. Ļauj nedaudz atdzist.
  10. Vēl sasaldētas avenes saberž drupačās.
  11. Veido torti: biskvītu sagriež 3 vai 5 daļās.
  12. Pirmo biskvīta kārtu (apakšējo) liek atpakaļ tortes formā, apziež ar sīrupu, virsū liek krēma kārtu 1–1,5 cm biezumā. Pāri pārkaisa aveņu drupačas. Tad krēmam virsū liek otro biskvīta kārtu, bagātīgi apziež ar sīrupu un atlikušo krēmu un pārkaisa ar aveņu drupačām. Visu noslēdz ar biskvīta kārtu.
  13. Torti liek ledusskapī uz nakti savilkties. Pirms pasniegšanas no tortes noņem malas, to sagriež 8 gabaliņos. Katru gabaliņu rotā ar rožu ziedlapiņu un aveni, kas piesprausta ar koka zobentiņu.
1. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-1

Vispirms gatavo biskvītu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Mīkstu sviestu istabas temperatūrā ar mikseri sakuļ kopā ar pūdercukuru, līdz veidojas krēmveida masa. Turpinot kult, pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un iesijā mīklā, visu kārtīgi izmaisa.

2. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-2

Olu baltumus liek sausā, tīrā bļodā, pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ līdz stingrām putām. Tad pamazām, pa ēdamkarotei pievieno pūdercukuru. Turpina kult, līdz masa ir stingra un spīdīga. Tad sakultos baltumus pa trešdaļai pakāpeniski iecilā biskvīta mīklā.

3. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-3

Sagatavo tortes formu ar noņemamām malām. Formas dibenu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Malas atstāj sausas. Biskvīta mīklu lej formā, un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā 45 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulītim. To iedurot, kociņam jāpaliek sausam. Gatavo biskvītu turpat formā apgriež otrādi uz cepeškrāsns restēm, un ļauj tam pilnībā atdzist.

 

4. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-4

Krēms sastāv no trim daļām – Pâte a Bombe, itāļu meringue un pamatmasas, ko veido rikotas biezpiens un putukrējums. Vispirms sagatavo želatīnu. To aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Citroniem norīvē miziņu un izspiež 100 ml sulas.

5. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-5-7

Pagatavo Pâte a Bombe: nelielā katliņā lej norādīto ūdens daudzumu, pievieno cukuru un uzvāra, palaikam apmaisot, lai cukurs pilnībā izkūst. Sīrups jāuzvāra (līdz 118 °C). Tikmēr saputo olu dzeltenumus līdz putām. Turpinot putot uz vidējiem apgriezieniem, olu dzeltenumiem tievā strūklā pievieno karsto cukura sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, palielina miksera apgriezienus līdz maksimumam un turpina kult, līdz krēms ir dubultojies apjomā kļuvis ļoti biezs. Krēms tikmēr būs arī atdzisis.

 

6. pagatavošanas solis
Sandwitch kūka ar rožu ziedlapiņām

Sagatavo krēma pamatmasu. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izkausē. Pâte a Bombe pievieno citrona miziņu un 100

ml sulas, rikotu un izkausēto želatīnu. Ar mikseri kuļ, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās kopā.

 

7. pagatavošanas solis
Sandwitch kūka ar rožu ziedlapiņām

Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno krēmam, visu sacilā kopā.

 

8. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-8

Pēdējā krēma sastāvdaļa – itāļu meringue. Nelielā katliņā uzkarsē cukura sīrupu. Olu baltumus saputo līdz gaisīgām putām, tad karsto sīrupu tievā strūkliņā pievieno olu baltumiem un uz maksimālajiem miksera apgriezieniem kuļ, līdz veidojas spīdīga,
stingra masa. Meringue iecilā krēmā.

9. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-9-11

Gatavo sīrupu: nelielā katliņā liek visas sastāvdaļas un, palaikam apmaisot, uzkarsē, līdz viss cukurs ir izkusis. Ļauj nedaudz atdzist.

 

10. pagatavošanas solis
Sandwitch kūka ar rožu ziedlapiņām

Vēl sasaldētas avenes saberž drupačās.

 

11. pagatavošanas solis
Sandwitch kūka ar rožu ziedlapiņām

Veido torti: biskvītu sagriež 3 vai 5 daļās.

 

12. pagatavošanas solis
Sandwitch_kuka-12-13

Pirmo biskvīta kārtu (apakšējo) liek atpakaļ tortes formā, apziež ar sīrupu, virsū liek krēma kārtu 1–1,5 cm biezumā. Pāri pārkaisa aveņu drupačas. Tad krēmam virsū liek otro biskvīta kārtu, bagātīgi apziež ar sīrupu un atlikušo krēmu un pārkaisa ar aveņu drupačām. Visu noslēdz ar biskvīta kārtu.

 

13. pagatavošanas solis
Sandwitch kūka ar rožu ziedlapiņām

Torti liek ledusskapī uz nakti savilkties. Pirms pasniegšanas no tortes noņem malas, to sagriež 8 gabaliņos. Katru gabaliņu rotā ar rožu ziedlapiņu un aveni, kas piesprausta ar koka zobentiņu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: