Recepte

Sarkanie biešu prosas salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
4 personām

Bietes ir lielisks dzelzs un vitamīnu avots, arī nepelnīti aizmirstā prosā ir daudz vērtīgu un nepieciešamu vielu. Šī recepte ir labs veids, kā vienkārši sevī iemānīt daudz veselīgu labumu, par kuriem ikdienā mēdzam aizmirst.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze prosas
  • 4 vārītas bietes
  • 100 g rukolas vai salātu mikšļa
  • sauja ķirbju sēklu
  • 4 ēdamkarotes ķirbju sēklu eļļas vai citas garšīgas eļļas
  • 10 siera bumbas vai 100 g kazas siera
  • sula no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Lai prosa izdotos garšīga un nebūtu rūgta, to vairākas reizes noskalo ar vārošu ūdeni. Lai tā ātrāk izvārītos, pēc noskalošanas to var 2 stundas turēt vārošajā ūdeni, lai uzbriest. Lai tā iegūtu īpašu garšu, prosu pirms vārīšanas var nedaudz apcept 2 ēdamkarotēs ķirbju eļļas.
  2. Ja prosa iepriekš ir uzbriedināta ūdenī, tā ir jāvāra pavisam nedaudz. Prosu vāra karstā sālsūdenī ~ 5–10 minūtes, kamēr tā uzsūkusi ūdeni un graudiņi uzbrieduši.
  3. Kamēr prosa vārās, bietes sablendē viendabīgā masā. Ja ir pieejama biešu sula, tad var izmantot arī to.
  4. Prosu sajauc ar 1 tējkaroti eļļas un samaisa ar biešu biezeni vai pievieno vairākas ēdamkarotes biešu sulas tā, lai prosa nokrāsotos košā krāsā. Pievieno citronu sulu.
  5. Dziļā šķīvī kārto rukolas lapiņas, pāri liek košo prosu, virs tās kārto siera bumbas un pārber ar ķirbju sēkliņām. Visu pārlej ar atlikušo eļļu, lai garšas labāk sajauktos.

Komentāri:

Jūsu komentārs: