Recepte

Sarkano greipfrūtu salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šajos salātos var izmantot jebkādus augļus, īpaši garšīgi būs citrusaugļi, jo to svaigums patīkami kontrastēs ar saldeni smaržojošo kokosriekstu mērci. Viens pats greipfrūts arī garšos lieliski, un būs ļoti vienkārši un ātri pagatavojams saldais ēdiens.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 2 lieli sarkanie greipfrūti
  • 250 g Indijas riekstu
  • 100 g kokosriekstu skaidiņu
  • 200 ml ūdens
  • sula un miziņa no 1–2 laimiem
  • sula no 1 apelsīna
  • buntīte piparmētru
  • 4 lielas ēdamkarotes kļavu vai cukura sīrupa

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek grauzdēties Indijas riekstus ~ 7–10 minūtes, bet svarīgi ir tos pieskatīt, jo pat mazāk nekā minūtes laikā tie var sadegt. Tiem jābūt viscaur vienmērīgi kraukšķīgiem.
  2. Uz sausas pannas sagrauzdē kokosriekstu skaidiņas, līdz tās kļūst gaiši brūnas, tas piešķirs mērcei dziļāku un siltāku aromātu.
  3. Blenderī liek kokosriekstu skaidiņas, laima un apelsīnu sulu, kļavu vai cukura sīrupu un 100 ml ūdens, sablendē un atstāj uz ~ 10 minūtēm turpat blenderī, lai kokosriekstu skaidiņas sasūcas ar ūdeni. Kad rieksti mazliet atdzisuši, ⅔ liek pie kokosriekstu skaidiņām blenderī, pievienojot vēl 100 ml ūdens. Mērcei jābūt krēmīgai, konsistences ziņā līdzīgai skābajam krējumam, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. Noregulē garšu, saldumam pieliekot vēl sīrupu, skābumam – laima sulu.
  4. Sarkanajam greipfrūtam ar nazi nogriež ārējo miziņu, lai tam ārmalās nebūtu klāt balto plēvīšu, un sagriež to 1 cm biezās šķēlēs. Mērci izlej uz liela šķīvja, pa virsu kārto greipfrūtu šķēles, ko pārber ar atlikušajiem grauzdētajiem riekstiem, pārrīvē laima miziņu un pārber piparmētru lapas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: