Recepte

Sarkano lēcu un tomātu plāceņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Veģetārie lēcu plāceņi ir laba alternatīva gaļas kotletēm, īpaši, ja pirms Lieldienām ievērojat gavēni un esat nolēmuši atteikties no gaļas. Sarkanās lēcas ir ļoti ātri pagatavojamas, un tās iepriekš nav jāmērcē.

Pēc garšas lēcas atgādina mums pierastākos šķeltos dzeltenos zirnīšus, bet ir ātrāk pagatavojamas. Lēcas labi sader gan ar rīsiem, gan gaļu, gan dārzeņiem.

Plācenīši labi garšos, pasniegti ar dabīgo jogurtu, skābo krējumu, svaigiem salātiem vai mazsālītu lasi.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 lieli tomāti
  • 1 sīpols
  • 100 g sarkano lēcu
  • 1 tējkarote karija
  • 1 ēdamkarote rozīņu
  • 4 svaigi pētersīļu zariņi
  • ½ citrona
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Tomātus vispirms blanšē, pārlejot tiem verdošu ūdeni un tad ar asu nazi novelkot miziņu. Nomizotus tomātus sagriež mazos gabaliņos.
  2. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Lēcas ieber sietā un noskalo zem tekoša ūdens.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus 2-3 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
  5. Pievieno tomātus un lēcas. Samaisa. Pielej 3 ēdamkarotes ūdens un samazina liesmu. Pannai uzliek vāku un visu sutina ~10 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas. Lēcu un tomātu maisījums nedrīkst piecepties, tāpēc nepieciešamības gadījumā var pieliet ūdeni.
  6. Pētersīļu lapiņas sasmalcina. Citronu nomazgā, pārgriež uz pusēm un no vienas no pusēm izspiež sulu. Pannas saturam pieber rozīnes, karija pulveri, sasmalcinātas pētersīļu lapiņas un pielej citrona sulu. Visu samaisa un sutina vēl 5 minūtes.
  7. Izslēdz liesmu, maisījumu atdzesē un saspaida ar dakšiņu
  8. No gatavās lēcu un tomātu masas veido mazas kotletītes. Masa ir ķepīga, tādēļ, lai tā neliptu pie rokām, rokas samitrina. Uz šķīvīša uzber miltus, apvārta kotletītes miltos un apcep sakarsētā eļļā 5 minūtes no katras puses.

 

Variācijas par tēmu:

Lēcas labi sader ar dārzeņiem un rīsiem. Interesantu garšu ēdienam piešķir karijs, čili, ingvers un romiešu ķimenes jeb kumīns. Plācenīšu masai var pievienot vārītus kartupeļus, biezpienu.

Plācenīši labi garšo, pasniegti kopā ar zivīm, piemēram, mazsālītu lasi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: