Recepte

Sātīgās riekstu grūbas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze jeb 250 g grūbu
  • 1 glāze jeb 200 g lazdu riekstu
  • 50 g sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vismaz 3 stundas pirms gatavošanas vai, vēl labāk, iepriekšējā vakarā grūbas aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti uzbriest. Tāpat dara ar lazdu riekstiem.
  2. Grūbas un riekstus liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens būtu vismaz 2 cm virs grūbām. Visu vāra 30 minūtes.
  3. Tad grūbas nosusina, pievieno 50 g sviesta un sāli pēc garšas. Visu rūpīgi samaisa un liek cepamajā traukā ar vāku.
  4. Pannu liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C, un cep ~1,5 stundu. Gatavām grūbām jābūt sausām, irdenām un viegli sakožamām.
1. pagatavošanas solis
Grubas-01

Vismaz 3 stundas pirms gatavošanas vai, vēl labāk, iepriekšējā vakarā grūbas aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti uzbriest. Tāpat dara ar lazdu riekstiem.

2. pagatavošanas solis
Grubas-02

Grūbas un riekstus liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens būtu vismaz 2 cm virs grūbām. Visu vāra 30 minūtes.

3. pagatavošanas solis
Grubas-03

Tad grūbas nosusina, pievieno 50 g sviesta un sāli pēc garšas. Visu rūpīgi samaisa un liek cepamajā traukā ar vāku.

Pannu liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C, un cep ~1,5 stundu. Gatavām grūbām jābūt sausām, irdenām un viegli sakožamām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: