Recepte

Sātīgās sezonas brokastis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
līdz 1 h
6 personām

Šīs ir brokastis, kuras gribēsies baudīt arī īsi pirms pusnakts un dienas vidū. Garšu salikums ir tik veiksmīgs un prieks par olu plaucēšanu ir tik liels, ka varētu to ēst katru dienu trīsreiz dienā!

Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 2 avokado, sagriezti šķēlītēs
  • 18 šķēles apcepta bekona vai kūpināta cūkas šķiņķa
  • lociņi, sagriezti plānās strīpiņās

POLENTAS PLĀCENĪŠIEM

  • 450 ml ūdens
  • 75 g polentas jeb kukurūzas putraimu
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

HOLANDES MĒRCEI

  • 6 olu dzeltenumi
  • 1,5 tējkarotes mārrutku
  • 1,5 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 1,5 ēdamkarotes ūdens
  • 180 g nesālīta sviesta
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

PLAUCĒTĀM OLĀM

  • 6 olas
  • 2 tējkarotes galda etiķa

 

Pagatavošana

  1. Aukstam ūdenim pievieno sāli, kukurūzas putraimus, un visu samaisa. Uz lielas uguns to vāra līdz pirmajam burbulim, ik pa laikam apmaisot, tad pievieno olīveļļu, liesmu pazemina līdz vidējai un turpina vārīt ~ 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad putra sabiezējusi un sāk atrauties no katla malām un apakšas, ir laiks to pārliet cepamajā formā (24 x 18 cm) un atstāt dzesēties uz pāris stundām.
  2. Ar mitru nazi sagriež gabaliņos, ko apcep uz karstas pannas, līdz tie ir zeltaini brūni.
  3. Mazā katliņā uz vidējas uguns uzkarsē ūdeni. Uz katla malām uzliek bļodiņu tā, lai tās apakša nepieskartos ūdenim, bet karsētos tikai no katlā esošajiem tvaikiem. Bļodiņā ar putojamo slotiņu kopā kuļ olu dzeltenumus, mārrutkus, citronu sulu un ūdeni, līdz masa paliek blāvi dzeltena. Tikmēr mazā katliņā izkausē sviestu un pamazām pievieno olu masai, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Ja masa paliek pārāk bieza, iemaisa tējkaroti vai divas karsta ūdens. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Servē uzreiz, ja ne, tad atstāj bļodiņā virs katliņa uz ļoti mazas uguns, ik pa laikam apmaisot.
  4. Katliņā uzvāra ūdeni un atstāj to viegli burbuļot uz vidējas uguns. Pievieno pāris tējkarotes galda etiķa. Mazā bļodiņā ļoti uzmanīgi iesit olu tā, lai nepārsistu olas dzeltenumu. Ar karoti, maisot ūdeni apļveida kustībā gar katla malām un lēnām virzoties uz centru, izveido atvaru, kur uzmanīgi, bet veikli no bļodiņas ielej olu (pirms tam no katliņa izņemot karoti!). Olu vāra ~ 2–3 minūtes, kamēr olu baltums sastindzis, bet dzeltenums vēl jēls.
  5. Olas jāvāra pa vienai, bet, ja gribas visas servēt vienlaikus un karstas, tad tās noplaucē, sakārto uz šķīvīša un īsi pirms servēšanas iegremdē karstā ūdenī uz 1 minūti.
  6. Uz karstā polentas plācenīša kārto bekona šķēles, sagrieztu avokado, plaucētu olu, Holandes mērci un lociņus. Bauda brokastis!

Komentāri:

Jūsu komentārs: