Recepte

Sātīgi un vienkārši – baklažānu sacepums ar “Pūres” adžiku un karija kečupu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
6 personām

Ja nav daudz laika gatavot, tomēr māc izsalkums un gribas arī sevi palutināt – sacepums būs īstā izvēle. Tā kā aiz loga ir vasara, Skaties.lv sadarbībā ar “Pūri” piedāvā sātīgu, tomēr ne pārāk “smagu” baklažānu sacepumu.

Tā pagatavošanā nepieciešamas ļoti vienkāršas sastāvdaļas un, pat ja kaut kas trūkst, to visu var atrast piemājas veikalā. Tāpat labā ziņa ir tā, ka šajā receptē lielāko darba apjomu paveiks tieši cepeškrāsns.

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

  • 3 baklažāni
  • Mocarellas siers
  • Parmezāna siers
  • Ola
  • Rīvmaize
  • Baziliks
  • Sāls
  • Karija kečups un adžika

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež šķēlītēs, pārkaisa ar sāli un atstāj ievilkties 15 minūtes.
  2. Kad laiks pagājis, baklažānus nosusina, panē olā un rīvmaizē. Pēc tam tos liek cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā un cep 7 minūtes no katras puses.
  3. Mocarellas sieru sagriež šķēlītēs, bet parmezāna sieru sarīvē.
  4. Trauciņā samaisa “Pūres” karija kečupu un adžiku, sakapā baziliku un visu sajauc kopā.
  5. Cepamtraukā ieklāj sajaukto mērci, liek baklažānu šķēlītes, pārkaisa ar parmezānu un pa virsu liek mocarellas sieru. To visu klāj 3 kārtās.
  6. Liek cepeškrāsnī 170 grādos un cep 30 minūtes. Kad laiks pagājis, atpūtina vēl 15 minūtes.
  7. Pārber ar bazilika lapiņām un ceļ galdā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: