Recepte

Sautēta liellopu gaļa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām

Tradicionāli pagatavots liellopu gaļas sautējums, kam savu neparasto noti piešķir sarkanvīns un nedaudz žāvētas gaļas.

Sastāvdaļas

  • 4 lieli burkāni
  • 2 lieli sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 100 g žāvētas gaļas
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 kg liellopu gaļas mīkstuma
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 500 ml sarkanvīna
  • 125 ml gaļas buljona
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 2 lauru lapas
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 buntīte svaigu zaļumu (dilles, pētersīļi)

Pagatavošana

1. Burkānus notīra un nomazgā. Sagriež nelielos kubiciņos. Sīpolus un ķiplokus notīra un smalki sakapā. Žāvēto gaļu sagriež plānās šķēlītēs. Svaigo gaļu nomazgā un nosusina. Sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos.
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep žāvētās gaļas strēmelītes un burkānus, pievieno sīpolus un ķiplokus. Pacep ~ 2 minūtes. Pārliek bļodiņā.
3. Uz pannas apcep gaļas gabaliņus no visām pusēm brūnus. Kad gaļa ir apcepta, pievieno tomātu pastu, vīnu un buljonu. Buljonu var aizstāt ar verdošu ūdeni.
4. Pievieno lauru lapas, rozmarīnu, sāli, piparus, saceptos burkānus, sīpolus un ķiplokus. Samazina liesmu. Pannai uzliek vāku un sautē ~ 1,5 stundu. Uzmana, lai neizvārītos šķidrums.
5. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un sakapātiem zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: