Recepte

Sandwich cepumi ar aveņu eglītēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
10 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 300 g miltu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 150 ml aveņu ievārījuma
  • šķipsniņa sāls
  • pūdercukurs cepumu dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. Tad pievieno un izmaisa olu un sāli.
  2. Miltus samaisa ar kanēli un cepamo pulveri, pakāpeniski iesijā mīklā, nepārtraukti maisot. Mīklai jābūt vijīgai, kas nelīp pie rokām.
  3. Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu atpūsties.
  4. Gatavo mīklu izrullē 0,5 cm biezumā un izspiež apļus vai citas formas cepumus. Pusei cepumu viducī ar formiņu izspiež mazākas formas rakstu, piemēram, eglīti.
  5. Cepumus kārto uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un liek līdz 200 ⁰C temperatūrai sakarsētā krāsnī. Cep 12 līdz 15 minūtes, kamēr maliņas zeltainas. Tad atdzesē.
  6. Tos cepumus, kam nav izspiests vidiņš, apsmērē ar aveņu ievārījumu. Virsū katram cepumam kārto otru cepumu, un viegli saspiež. Gatavus bagātīgi apkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: