Recepte

Sēņu fokača

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 200 g īpaši smalka maluma miltu
  • sāls
  • 20 g sausā rauga
  • ½ tējkarotes cukura
  • 200 ml silta ūdens
  • Olīveļļa ( ~3 ēdamkarotes)
  • 5 zariņi timiāna un 1 tējkarote timiāna lapiņu
  • 1 ēdamkarote citrona miziņu
  • 400 g sēņu
  • 200 g Parmas siers
  • 100 g kazas siera

Pasniegšanai

  • 2 ēdamkarotes balzametiķis un 4 ēdamkarotes eļļas
  • vai 2-3 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Palielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno citrona miziņas un timiāna lapiņas.
  2. Atsevišķā traukā siltā ūdenī iejauc raugu un cukuru, atstāj uz pāris minūtēm.
  3. Raugs sāk reaģēt, kad ūdens sāk putoties. Tad to uzmanīgi ar dakšiņu iekuļ miltu maisījumā.
  4. Līdzko visas sastāvdaļas sajaukušās, masu sāk mīcīt ar rokām, līdz tā kļūst viendabīga un atlec no bļodas malām. Mīcīšana aizņems ~ 10 minūtes.
  5. Kad mīkla samīcīta, to pārliek ar olīveļļu ietaukotā traukā un nosedz ar virtuves dvielīti. Uz 30 minūtēm novieto trauku siltā vietā, ļaujot mīklai uzbriest.
  6. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.
  7. Uzbriedušu mīklu klāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā traukā. Pāri kārto sarīvētu sieru, nelielos gabaliņos sagrieztas sēnes, timiāna zariņus un pārlej ar olīveļļu. Cep 20 minūtes.
  8. Gatavu fokaču pasniedz ar rukolu un medu vai balzametiķa un olīveļļas mērci (kopā sakults balzametiķis ar olīveļļu un mazliet sāls atiecībā 1:2)

Komentāri:

Jūsu komentārs: