Recepte

Sēņu pīrāgs ar karamelizētiem sīpoliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Atslēga šajā receptē ir karamelizētie sīpoli. Apcepti olīveļļa kopā ar medu, tie ir burvīgi saldi un neparasti garšīgi.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 4 kārtainās mīklas plāksnes
  • 5 vidēja lieluma sarkanie sīpoli
  • 400 g sēņu
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 2–3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 100 g Parmas siera

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un tad sagriež smalkās pusripiņās. Ietauko un sakarsē pannu, kurā apcep sīpolus, līdz tie sāk palikt mīksti. Pievieno medu un balzametiķi. Pasautē, līdz sīpoli iegūst mīkstu konsistenci un tumšu krāsu.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē liek kārtainās mīklas plāksnes­­­­ tā, lai to malas nedaudz pārklājas un izveidojas tāds kā groziņš. Mīklu ar dakšu sadursta, liek krāsnī un cep apmēram 20 minūtes, kamēr tā ir viegli brūna.
  3. Kamēr cepas pīrāga pamatne, sagriež un apcep sēnes.
  4. Kad pīrāga pamatne ir viegli brūna, to izņem no krāsns, apber ar pusi sarīvēta Parmas siera, tam pāri kārto karamelizētos sīpolus un saceptās sēnes. Liek krāsnī 200 °C temperatūrā un cep 10–15 minūtes, līdz pamatnes maliņas ir viegli brūnas.
  5. Pirms pasniegšanas viegli pārber ar atlikušo rīvēto Parmas sieru.
1. pagatavošanas solis
SenuPirags_1

Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un tad sagriež smalkās pusripiņās. Ietauko un sakarsē pannu, kurā apcep sīpolus, līdz tie sāk palikt mīksti. Pievieno medu un balzametiķi. Pasautē, līdz sīpoli iegūst mīkstu konsistenci un tumšu krāsu.

2. pagatavošanas solis
SenuPirags_2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē liek kārtainās mīklas plāksnes­­­­ tā, lai to malas nedaudz pārklājas un izveidojas tāds kā groziņš. Mīklu ar dakšu sadursta, liek krāsnī un cep apmēram 20 minūtes, kamēr tā ir viegli brūna.

3. pagatavošanas solis
SenuPirags_4

Kamēr cepas pīrāga pamatne, sagriež un apcep sēnes.

4. pagatavošanas solis
SenuPirags_5

Kad pīrāga pamatne ir viegli brūna, to izņem no krāsns, apber ar pusi sarīvēta Parmas siera, tam pāri kārto karamelizētos sīpolus un saceptās sēnes. Liek krāsnī 200 °C temperatūrā un cep 10–15 minūtes, līdz pamatnes maliņas ir viegli brūnas.

5. pagatavošanas solis
IMG_7661

Pirms pasniegšanas viegli pārber ar atlikušo rīvēto Parmas sieru.

Komentāri:

  • Aiga says:

    Paldies par receptīti. Sanāca ļoti interesanti un garšīgi! 🙂

  • Lelde says:

    Sakiet, kāpēc nepieciešams tik daudz kārtainās mīklas? Vai to nav nepieciešams izrullēt, tikai ieklāt? Paldies.

    • Liene Vilnīte says:

      Mīklas daudzums atkarīgs no Jūsu cepamās formas. Parasti mīklu var nopirkt plāksnītēs. Ņemiet tik daudz, lai vienā kārtiņā noklātos visa formas pamatne un maliņas. Un mīklu pirms tam nav nepieciešams atkārtoti izrullēt. Tā jau ir plānās plāksnītēs, kā minēju iepriekš.

  • Lelde says:

    Izcils pīrāgs, super gards!

Jūsu komentārs: