Recepte

Shepherd’s pie ar zaļajiem zirnīšiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500–700 g maltas liellopu vai jēra gaļas
  • 300 g tomātu biezeņa vai konservētu smalcinātu tomātu
  • ½ kubiņa dārzeņu buljona
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 kg kartupeļu
  • 50 g sviesta
  • 100–200 ml piena
  • 2 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarotes smalki sagriezta timiāna
  • ¼ tējkarotes smalki sagriezta rozmarīna
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • ½ līdz 1 tējkarotei sāls, ¼ tējkarotes piparu

Pagatavošana

  1. Nomizo un liek vārīties kartupeļus. Kad tie gatavi, nokāš un pamatīgi sastampā. Tad pievieno sviestu, pienu un ar koka karoti saputo gaisīgā biezenī.
  2. Uzvāra 200 ml ūdens un izšķīdina buljona kubiņu.
  3. Uzsilda pannu, ielej tajā eļļu un apcep malto gaļu. Cepšanas laikā pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus.
  4. Kad maltā gaļa ir apcepusies, pievieno tomātu biezeni, timiānu un rozmarīnu. Kad tomātu pasta ir sacepusies, pielej buljonu un ļauj visam vēl 5 minūtes sautēties.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai augšas un apakšas režīmā. Karstumizturīgā traukā liek malto gaļu, apber ar saldētajiem zirnīšiem un pa virsu nosedz ar gatavo kartupeļu biezeni. Liek cepeškrāsnī uz 15–25 minūtēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: