Recepte

Siera krēms šokolādes olu trauciņos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
10 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 10 šokolādes olas
  • 200 g Filadelfijas krēmsiera
  • 200 ml saldā krējuma, 35%
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 5 ēdamkarotes skābena un dzeltena ievārījuma

Pagatavošana

  1. Šokolādes olas izloba no papīriem.
  2. Nazīti uzkarsē verdošā ūdenī (to var pamērcēt krūzītē ar verdošu ūdeni), un nelīdzeni nogriež olas virspusi tā, lai var izņemt ārā pārsteiguma mantiņu. Tad olu trauciņus liek olu biķerīšos. Ja veikalā var nopirkt šokolādes oliņas ar tukšu vidu un bez pārsteiguma mantiņām, tās šai receptei ir vispiemērotākās.
  3. Sagatavo krēmu: Filadelfijas krēmsieru saputo kopā ar vaniļas cukuru, pūdercukuru un citronu sulu.
  4. Atsevišķi stingrās putās saputo putukrējumu.
  5. Abas masas sajauc kopā viendabīgā krēmā.
  6. Ar iegūto krēmu uzmanīgi piepilda šokolādes olu trauciņus. To var darīt ar mazu karotīti vai arī izmantot konditorejas maisu.
  7. Atliek tikai izveidot olu dzeltenumu. Ievārījumu sablendē viendabīgā mērces konsistencē un ar konditorejas maisu vai cita veida tūtiņu iespiež krēma viducī, tā izveidojot “dzeltenumu”.
  8. Trauciņus liek ledusskapī uz 30 minūtēm nostāvēties. Saldais ēdiens var uzglabāties ledusskapī vairākas dienas.
1. pagatavošanas solis
Sokolades_olas-1-2

Šokolādes olas izloba no papīriem.

Nazīti uzkarsē verdošā ūdenī (to var pamērcēt krūzītē ar verdošu ūdeni), un nelīdzeni nogriež olas virspusi tā, lai var izņemt ārā pārsteiguma mantiņu. Tad olu trauciņus liek olu biķerīšos. Ja veikalā var nopirkt šokolādes oliņas ar tukšu vidu un bez pārsteiguma mantiņām, tās šai receptei ir vispiemērotākās.

2. pagatavošanas solis
Sokolades_olas-3

Sagatavo krēmu: Filadelfijas krēmsieru saputo kopā ar vaniļas cukuru, pūdercukuru un citronu sulu.

3. pagatavošanas solis
Sokolades_olas-4-5

Atsevišķi stingrās putās saputo putukrējumu.

Abas masas sajauc kopā viendabīgā krēmā.

4. pagatavošanas solis
Sokolades_olas-6

Ar iegūto krēmu uzmanīgi piepilda šokolādes olu trauciņus. To var darīt ar mazu karotīti vai arī izmantot konditorejas maisu.

5. pagatavošanas solis
Sokolades_olas-7

Atliek tikai izveidot olu dzeltenumu. Ievārījumu sablendē viendabīgā mērces konsistencē un ar konditorejas maisu vai cita veida tūtiņu iespiež krēma viducī, tā izveidojot “dzeltenumu”.

6. pagatavošanas solis
Sokolades_olas-8

Trauciņus liek ledusskapī uz 30 minūtēm nostāvēties. Saldais ēdiens var uzglabāties ledusskapī vairākas dienas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: