Recepte

Siera kūka ar banāniem un zemesriekstu sviestu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
12 personām
Inga Sunepa

Autors: Inga Sunepa

Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.

Sastāvdaļas

  • 2 banāni
  • 50 g sviesta
  • 10 smilšu cepumi (piemēram, “Selga”)
  • 120 ml saldā krējuma (vismaz 35%)
  • 120 g pūdercukura
  • 300 g Philadelphia siera
  • pāris pilienu vaniļas ekstrakta
  • 175 g zemesriekstu sviesta ar kraukšķiem
  • tortes forma ar noņemamām malām 20 cm/dm

Pagatavošana

  1. Banānus pa nakti ieliek saldētavā. Kad sāk gatavot kūku, tos izņem ārā un atlaidina.
  2. Cepumus sadrupina smalkās drupačās. Sviestu izkausē. To ir ērti darīt mikroviļņu krāsnī. Sviestu samaisa kopā ar cepumu drupačām.
  3. Iegūto cepumu masu izlīdzina tortes veidnes apakšā, kārtīgi piespiežot, lai veidotos stingra pamatne.
  4. Saldajam krējumam pievieno ēdamkaroti cukura un sakuļ. Banānu izspiež no mizas. Ja tas ir bijis labi sasalis, tad banāna miza ir pilnīgi melna, un mīkstums viegli izslīdēs ārā.
  5. Ar dakšu mīkstumu samīca un iemaisa putukrējumā.
  6. Tad pievieno Philadelphia sieru.
  7. Pievieno pāris pilienu vaniļas ekstrakta.
  8. Pievieno zemesriekstu sviestu un sakuļ visu masu kopā.
  9. Iegūto krēmu lej tortes formā un izlīdzina virs cepumu pamatnes. Liek saldētavā uz vismaz 2 stundām, lai kūka sasalst.
  10. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un vismaz 30 minūtes atlaidina. Lai formas mala vieglāk nāktu nost, to sasilda ar siltu dvieli.
  11. Kūku dekorē ar vasaras ziediem un piparmētru lapiņām.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banānus pa nakti ieliek saldētavā. Kad sāk gatavot kūku, tos izņem ārā un atlaidina.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus sadrupina smalkās drupačās. Sviestu izkausē. To ir ērti darīt mikroviļņu krāsnī. Sviestu samaisa kopā ar cepumu drupačām.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto cepumu masu izlīdzina tortes veidnes apakšā, kārtīgi piespiežot, lai veidotos stingra pamatne.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldajam krējumam pievieno ēdamkaroti cukura un sakuļ. Banānu izspiež no mizas. Ja tas ir bijis labi sasalis, tad banāna miza ir pilnīgi melna, un mīkstums viegli izslīdēs ārā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar dakšu mīkstumu samīca un iemaisa putukrējumā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno Philadelphia sieru.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno pāris pilienu vaniļas ekstrakta.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno zemesriekstu sviestu un sakuļ visu masu kopā.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto krēmu lej tortes formā un izlīdzina virs cepumu pamatnes. Liek saldētavā uz vismaz 2 stundām, lai kūka sasalst.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un vismaz 30 minūtes atlaidina. Lai formas mala vieglāk nāktu nost, to sasilda ar siltu dvieli.

Kūku dekorē ar vasaras ziediem un piparmētru lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: