Recepte

Siera kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta un nedaudz sviesta formas ietaukošanai
  • 2 paciņas cepumu “Selga ar iebiezinātā piena garšu”
  • 4 paciņas (800 g) svaigā siera “Kārums”
  • 130 g cukura
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1,5 tējkarotes kartupeļu cietes
  • apaļā tortes veidne un cepamais papīrs cepšanai

Pagatavošana

  1. Cepumus smalki sadrupina līdz smilšu konsistencei. Šo procesu var veikt ar blenderi.
  2. Cepumiem pievieno sviestu istabas temperatūrā, un samīca viendabīgu mīklu.
  3. Veidnes apakšā ieklāj cepamo papīru, maliņas ieziež ar sviestu. Veidnē liek mīklu un vienmērīgi to izlīdzina. Liek ledusskapī atpūsties.
  4. Gatavo siera masu: olas sakuļ ar cukuru. Pievieno svaigo sieru, miltus un kartupeļu cieti un visu sakuļ viendabīgā masā.
  5. Uzlej uz mīklas un izlīdzina virsu.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Liek cepties kūku. Cep ~ 30 minūtes. Kad kūka sāk smaržot, pacep vēl nedaudz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: