Recepte

Siera putra ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

PUTRAI

  • 1250 ml ūdens
  • ½ tējkarotes sāls
  • 155 g polentas
  • 1 ēdamkarote nesālīta sviesta
  • 90 g rīvēta Ementāles siera
  • 90 g rīvēta Parmas siera

 

DĀRZEŅIEM

  • 200 g Briseles kāpostu, sagrieztu uz pusēm
  • 350 g riekstu ķirbja, sagriezta mazos kubiņos
  • 3 saujas krāsainu ķiršu tomātiņu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls
  • kapāti pētersīļi vai baziliks dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai. Cepamajā traukā kārto Briseles kāpostus un ķirbjus, pārlej ar olīveļļu un balzametiķi, uzkaisa sāli un piparus. Visu apmaisa un liek krāsnī uz 20–25 minūtēm vai līdz tam, kad ar dakšiņu viegli var iedurt gan ķirbī, gan Briseles kāpostos.
  2. Mazākā traukā ieber krāsainos ķiršu tomātiņus, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un liek krāsnī uz 20–25 minūtēm, līdz tie ir kārtīgi apcepušies.
  3. Lielā katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un uzvāra uz lielas uguns. Tad iemaisa polentu un vāra līdz pirmajam burbulim. Pazemina vārīšanās temperatūru un, ik pa laikam apmaisot, vāra vēl 30 minūtes. Kad polenta iegūst viendabīgu konsistenci un ir uzsūkusi visu ūdeni, putrā iemaisa sviestu un sieru.
  4. Putru servē bļodiņās, pa virsu kārtojot krāsnī ceptos dārzeņus. Rotā ar kapātu baziliku vai pētersīļiem. Pasniedz karstu.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: