Recepte

Siltie vistu aknu un kartupeļu salāti ar balzametiķa mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 400 g vistu akniņu
  • 400 g maza izmēra jauno kartupeļu
  • 1 sauja rukolas
  • 1 sauja spinātu lapu vai zaļo salātu
  • 1 sauja dzelteno ķiršu tomātiņu
  • ½ sarkanās paprikas
  • 1 ēdamkarote sviesta cepšanai
  • olīveļļa cepšanai un mērcei
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 neliela buntīte pētersīļu
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus notīra (var arī nemizot) un sālsūdenī izvāra mīkstus. Jaunos kartupeļus ieteicams likt verdošā ūdenī.
  2. Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Pievieno ~ 2 ēdamkarotes eļļas un balzametiķi. Pieber sāli, šķipsniņu piparu un sakuļ visas sastāvdaļas kopā viendabīgā mērcē.
  3. Rukolu un salātlapas noskalo un nožāvē. Papriku sagriež plānās strēmelītēs, ķiršu tomātiņus – uz pusēm.
  4. Vistu akniņas attīra no plēvēm un pārgriež uz pusēm.
  5. Uzkarsē pannā eļļu un sviestu un apcep vistu akniņas no abām pusēm brūnas. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.
  6. Salātu traukā liek kartupeļus, zaļās lapas, sagrieztus dārzeņus un aknas. Visu pārlej ar mērci un viegli sacilā kopā.
  7. Piezīme: salātus var pasniegt gan ar aukstiem, jau atdzisušiem kartupeļiem, gan arī siltiem, tikko vārītiem. Garšīgi ir abi varianti.

 

Variācijas par tēmu:

Salātos pati svarīgākā ir mērce. Izmēģiniet kādu no šīm:

Dabiskā jogurta, biezpiena un fetas siera mērce

  • 150 g fetas
  • 200 ml dabiskā jogurta
  • 120 g biezpiena
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • sāls, malti melnie pipari
  • neliels svaigsgurķis pēc izvēles

 

Saldā krējuma mērce

  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 tējkarotes sinepju
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ citrona sulas pēc izvēles

 

Medus mērce

  • 2 tējkarotes vijīga medus
  • 1 tējkarote sinepju
  • svaigi spiesta 2 apelsīnu sula
  • sāls, malti melnie pipari

 

Sinepju mērce

  • 1 ēdamkarote sinepju (krievu, angļu)
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 tējkarote cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus notīra (var arī nemizot) un sālsūdenī izvāra mīkstus. Jaunos kartupeļus ieteicams likt verdošā ūdenī.

2. pagatavošanas solis
salati -2

Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Pievieno ~ 2 ēdamkarotes eļļas un balzametiķi. Pieber sāli, šķipsniņu piparu un sakuļ visas sastāvdaļas kopā viendabīgā mērcē.

3. pagatavošanas solis
salati -3

Rukolu un salātlapas noskalo un nožāvē. Papriku sagriež plānās strēmelītēs, ķiršu tomātiņus – uz pusēm.

4. pagatavošanas solis
salati -4

Vistu akniņas attīra no plēvēm un pārgriež uz pusēm.

5. pagatavošanas solis
salati -5

Uzkarsē pannā eļļu un sviestu un apcep vistu akniņas no abām pusēm brūnas. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.

6. pagatavošanas solis
salati -6

Salātu traukā liek kartupeļus, zaļās lapas, sagrieztus dārzeņus un aknas. Visu pārlej ar mērci un viegli sacilā kopā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piezīme: salātus var pasniegt gan ar aukstiem, jau atdzisušiem kartupeļiem, gan arī siltiem, tikko vārītiem. Garšīgi ir abi varianti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: